16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Eximbank'tan ihracata 9 milyar dolar

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türk Eximbank'ın 2007 yılında ihracat sektörüne, toplam 9 milyar dolarlık destek sağlayacağını bildirdi.

Bakan Tüzmen, Yüksek Danışma ve Kredileri Yönlendirme Kurulu üyeleri ve Türk Eximbank Genel Müdürü Ahmet Kılıçoğlu'nun katıldığı basın toplantısında, Eximbank'ın faaliyetlerinin 2006 yılı değerlendirmesini yaptı ve 2007 hedeflerini açıkladı. Türk Eximbank'ın, ihracat sektörüne sağladığı desteği 2007 yılında da arttırarak sürdürmeyi hedeflediğini belirten Tüzmen, ''Bu çerçevede 2007 yılında ihracat sektörüne 4,1 milyar doları nakdi kredi ve 4,9 milyar doları sigorta ve garanti olmak üzere, toplam 9 milyar dolarlık destek sağlanması öngörülmüştür'' dedi.

Tüzmen bu arada, Eximbank'ın 2006 yılında da ihracat sektörüne 3,5 milyar doları nakdi kredi, 4,3 milyar doları sigorta ve garanti olmak üzere, toplam 7,8 milyar dolar tutarında destek sağladığını kaydetti.

YENİ PAZARLARA AÇILMA VE MEVCUTLARDA PAY ARTIŞ

Yeni pazarlara açılma ve mevcut pazarlarda payın arttırılması amacıyla, özellikle Asya cumhuriyetleri, Afrika ülkeleri ve komşu ülkelere, İhracatın Arttırılması Stratejisi çerçevesinde orta-uzun vadede kredi açılması ve politik riskin üstlenilmesinin önem kazandığını belirten Tüzmen, bu çerçevede diğer ülke ihracat destek kurumlarıyla rekabetçi ortamda çalışan Türk Eximbank'ın, bu ülkelere açacağı kredilere ilişkin prosedür ve onay mekanizmasında yeterli özerkliğe kavuşması gerektiğini söyledi.
AA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2007 Pazartesi 17:50:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?