22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Fahri Kuz, Hollandalı oldu

Türkiye'nin en ünlü gözlük firmalarından Fahri Kuz Optik'in yüzde 60'ı Hollandalı yatırım firması HAL Investments'a satıldı. Dünyanın çeşitli ülkelerindeki optik firmalarına yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Hollandalı HAL Holding'e bağlı HAL Investments'ın, kalan yüzde 40'lık hisseyi de 2010 yılında satın alması bekleniyor. 

Hollandalı şirketle 2 senedir görüştüklerini belirten bir Fahri Kuz yetkilisi, "Dünyada 5 bine yakın optik mağazaları ve 500 milyar euro sermayeleri var. Birlikte Yeni Optik adlı bir şirket kurduk. 9 mağazamızı da Yeni Optik firmasına devrettik. Ticari unvanımız değişti ama Fahri Kuz Optik adını kullanmaya devam edeğiz" dedi.

HAL Optik'ler geliyor
Ortaklık süresince, yani 2 sene boyunca Fahri Kuz adıyla mağaza açılmayacak. Hollandalı firma kendi tarafında büyüyecek ve HAL Optik adıyla ayrı mağazalar açacak. İleriki yıllarda ise tüm mağazaların tek çatı altında toplanması bekleniyor. 

Fahri Kuz'un saat mağazalarının ise ortaklık dışında kaldığı belirtiliyor. Yıllık cirosu 6 milyon euro civarında olan Fahri Kuz bünyesinde 67 kişi çalışıyor. 

HAL Holding'in Türkiye'ye büyük yatırım yapmayı düşündüğünü belirten Fahri Kuz yetkilisi, "Karşılarında olmaktansa yanlarında olmak istedik" dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2007 Çarşamba 14:19:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?