19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Fakirin bayramlığı pit pazarından

Adana'da, “bit pazarı” olarak bilinen bölgede yıllardır kurulan “ikinci el giyim” pazarında, Ramazan Bayramı hareketliliği yaşanmaya başladı.


Merkez Seyhan ilçesi Kocavezir mahallesi Kocavezir İş Merkezinin arkasında kurulan “Bit Pazarı”, yıllardır gelir düzeyi düşük olan aile bireylerinin giyim ihtiyacını karşılamaya çalışıyor.

Mahalle aralarında naylon sele ve sepet karşılığında takas edilerek bit pazarı esnafına çok düşük fiyatla satılan giyim eşyaları, titiz bir tamirat, yıkama ve ütü işleminden sonra ikinci el giyim eşyası pazarındaki askılara yerleştirilerek satışa sunuluyor.

Yaklaşık 50 yıldan bu yana “Bit Pazarı”nda esnaflık yaptığını belirten Ali İçöz, özellikle zengin ailelere mensup kişilerin kullanmadığı giyim eşyalarını alıp fakirlere sattıklarını söyledi.

Pazardaki satışlarda, Ramazan ve Kurban bayramı öncesi hareketlilik yaşandığını belirten İçöz, “Asgari ücret karşılığında çalışan vatandaşlar alışveriş mağazalarından pantolon, gömlek, takım elbise veya tişört alamayınca soluğu burada alıyor. Vatandaş, lüks mağazada bir ürüne vereceği parayla, burada tüm ihtiyacını karşılayabiliyor” dedi.

ESKİ EŞYALARIN EKONOMİYE KATKISI

İçöz, tamir ve temizlik işleminden geçirilen eski eşyaların tekrar satışa sunulmasıyla, ekonomiye katkı sağladıklarını belirtti. İzöç, şöyle konuştu:

“Burada bir takım elbise 15-20, pantolon ve gömlek ise 2-3 YTL'den satışa sunuluyor. Fakir vatandaşların yanı sıra zaman zaman durumu iyi olan vatandaşların da buraya gelerek kıyafet satın aldıklarına tanık oluyoruz. Beymen, Vakko, Pierre Cardın, Lee Cooper ve Rodi gibi ünlü markalı giysileri bulmak da mümkün.”






AA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2006 Pazar 19:01:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?