22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Fatih Sultan Mehmet'li Absolut!

Votka markası Absolut'un aromalarına eklediği son tatlardan armutlu olanı "Absolut Pears"ın tanıtım partisi önceki akşam, Kuruçeşme'deki SuAda'da yapıldı.

Parti sırasında ayrıca sanatçı Zeynep Hağur Kaya'nın Absolut için tasarladığı 22 şişe de, bir armut bahçesi andıran sergi alanında sergilendi.

Absolut şişesinde Fatih Sultan Mehmet'in resimine de yer veren tasarımcı Zeynep Hağur Kaya, "Fatih Sultan Mehmet'in resmini Absolut şişesinde Osmanlı motifleriyle süsledim. Bu tasarımın tepki alacağını düşündüm ama Osmanlı motiflerini kullanıp da Fatih Sultan Mehmet'i kullanmadan olmazdı" dedi. "Cazibenin Yeni Tadı" sloganlı yeni reklamında "Absolut Pears" şişesine sarılmış yeşil bir yılan bulunuyor. Yılanın midesindeki armut şeklinde bir siluet ise açıkça görülebiliyor. Zeynep Hağur Kaya'nın tasarladığı Absolut şişesinde ise Fatih Sultan Mehmet'in armut yerken resimlerine yer verilmiş.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2007 Cumartesi 08:48:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
feride baçın IP: 88.242.233.xxx Tarih : 22.06.2007 09:30:19
sanat her zaman ve her yerde saygı görmüştür bizlerinde bu şişeye bakarken bunun bir içki şişesinden daha çok osmanlı motiflerinin nedenli güzel kullanıldığını ve zeynep hanımın muhteşem bir eser ortaya çıkardığını görmeliyiz.bu tasarım bizim sanatımızın ne denli gelişmiş olduğunu göstermektedir zeynep hanımı tebrikediyorum