22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Finansbank neden ceza aldı?

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Sermaye Piyasası Kanunu'na aykırı hareket nedeniyle bir bankata ceza kesti.


Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Sermaye Piyasası Kanunu'na aykırı hareket nedeniyle Finansbank A.Ş. hakkında 11 bin 836 YTL tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

SPK'nın haftalık bültenine göre, söz konusu idari para cezası, Sermaye Piyasası Kanunun'nun 47/4 Maddesi'ne istinaden verildi. Bu maddede, ''kanuna dayanılarak yapılan düzenlemelere, belirlenen standart ve formlara ve Kurulca alınan genel ve özel nitelikteki kararlara aykırı hareket ettiği tespit edilen gerçek kişiler ve tüzel kişiler hakkında gerekçesi belirtilmek suretiyle idari para cezası verilmesi'' öngörülüyor.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) Eti Menkul Kıymetler A.Ş'de sahip olduğu yüzde 99,94946722 oranındaki paylarından; yüzde 99,94943944 oranındaki paylarının Karadeniz Holding A.Ş, 1 YTL nominal değerli iki adet payının ise Orhan Remzi Karadeniz ve Osman Murat Karadeniz tarafından devralınması Kurul tarafından uygun bulundu.

SPK tarafından faaliyetleri geçici olarak durdurulmuş olan Altay Menkul Değerler A.Ş'ye, mali yapısını düzeltmesi ve faaliyet şartlarını yerine getirmesi için şirket talebi doğrultusunda 6 ay ek süre verildi.

Ekinciler Yatırım Menkul Değerler A.Ş'nin Kırıkkale'de şube açması da uygun bulundu. Hisse senetleri İMKB'de işlem görmeyen Pancar Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin SPK'ya yaptığı bildirime göre, SS Eskişehir Pancar Ekicileri Kooperatifi, Şekerbank T.A.Ş'nin sahibi olduğu 204 bin 489,22 YTL nominal değerli, SS Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin sahip olduğu 50 bin YTL nominal değerli Pancar Motor Sanayii hissesini devir aldı. Böylece SS Eskişehir Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin, Pancar Motor Sanayii'deki payı yüzde 51,54'e çıkarken, şirketin bugün yapılması öngörülen genel kurulu ileri bir tarihe ertelendi.

Hisse senetleri İMKB'de işlem görmeyen Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri de ''1 milyon 50 bin YTl tutarındaki şirket sermayesinin 25 milyan YTL'ye çıkarılması, bunun 23 milyon 950 bin YTL'lik bölümünün iç kaynaklardan, 8 milyon 736 bin YTL'lik bölümün ise ortaklar tarafından nakit olarak karşılanması'' yönündeki yönetim kurulu kararı konusunda SPK'ya bilgi verdi.

MENKUL KIYMET İHRAÇLARI

SPK bültenine göre, Vakıf Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı 2,5 milyon YTL bedelli hisse senedi ihracı, Türkiye Şişe Cam Fabrikaları da kayıtlı sermaye tavanını 949,4 milyon YTL'den 2 milyar YTL'ye yükseltmek için SPK'ya başvurdu. İhlas Ev Aletleri İmalat Sanayi ve ticaret A.Ş'nin ödenmiş veya çıkarılmış sermayesini 72,9 milyon YTL'ye yükseltmesi nedeniyle 40,9 milyon YTL bedelli hisse senedi ihracı da kurul kaydına alındı. Kurul, Migros Türk Ticaret A.Ş'nin, 190 milyon YTL kayıtlı sermaye tavanı içinde çıkarılmış sermayesini 178 milyon 30 bin YTL'ye yükseltmesi nedeniyle 1 milyon 763 bin YTL'lik bedelsiz hisse senedi ihracını kayda aldı.

ajanslar
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 12:12:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?