19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Fındık alımı kampanyası başladı

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Giresun'un Bulancak ilçesinde düzenlenen törenle 2006 ürünü fındık alım kampanyasını başlattı.

Açılışın ardından bir süre depolarda incelemelerde bulunan Bakan Eker, TMO'nun fındık alım esasları ile fındık alımında kullandığı cihazlar hakkında bilgi verdi.

Eksperlerle birlikte fındık rutubet ve randıman ölçümü yapan Bakan Eker, fındık alımlarında ilk kez kullanılan dijital rutubet ölçüm cihazı ile randıman ölçüm cihazının tanıtımını yaptı.

Eker, teslim edilen ürün bedelinin yarısının peşin, yarısının ise 15 gün sonra ödeneceğini ifade etti.

Eker, TMO'nun müdahil bir kuruluş olarak başarılı görev yapacağına inandıklarını, üreticinin lehine bir alım yaptıklarını kaydetti.

Bir vatandaşın "fındık alım fiyatı artacak mı" yönündeki sorusunu Bakan Eker, "fındığa fiyat verildi" diye yanıtladı.

Eker, alımlarda sorun olmadığını vurgulayarak, "İlk günde 1000 kişi 500 ton ürün vermek için bize müracaat etti. Alım ekiplerimiz, depomuz, herşeyimiz hazır" dedi.

Eker, bir üreticinin FİSKOBİRLİK'ten ürün bedelini alamamasıyla ilgili sorusuna, "O konu FİSKOBİRLİK ile ilgili bir konudur. Biz üreticimize FİSKOBİRLİK'in yaşattığı sorunu yaşatmayacağız. Ürününü TMO'ya veren üreticimiz aynı sorunla karşı karşıya gelmeyecek. Yarın FİSKOBİRLİK'in olağanüstü genel kurulu var. Genel kurula müdahil olmayacağız" dedi.


aa
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2006 Pazartesi 14:41:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Abdullah KAPLAN IP: 85.98.84.xxx Tarih : 11.09.2006 16:03:06
Fındığa verilen dört ytl fiyat fındık üreticinein emeğime alın terine yapılan saygısızlıktır. Bu devleti yöneten seçilmiş ve atanmış kişilerin Fındık üreticisine ve Fiskobirliğe yaptıkları eziyetin hesabı bir gün sorulacaktır. Bu koltuklar kimseye baki değildir. Bu ülkde üzüm üreticisine,fıstık,kayısı zeytin ve ayçiçeği üreticisine hazineden destek verililiyor fındık üreticisine gelince "yok".Bu mu?.sizin sosyal adalet anlayışınız. Siz bu milleti aptal mi zannadiyorsunuz. Findık ürecileri fındığınızı bu fiyat ile satmayınız.Giresun limanından fındığınızı denize dökünüz alın terinizi bu bir kaç tane fırsatcılara fındığınızı yedirttirmeyiniz.Kan kusun kızılcık şerbeti içtim deyiniz fındığınızı yine satmayınız.Yoksa yenilgiyi kabuletmiş olsunuz. Fındık fırsatcıların istediğide bu. Yazık oldu cennet meyvesi fındığa. Fındığın göz yaşları. Üreticinin alın değerini bilmeyenler fındık fırsatcıları gözünüzü toprak doyursun.Yiyin yiyebildiğiniz kadar bu insanların emeğini alın terini gün ola harman ola bunu hesabını elbert verirsiniz. Giresunlu fındık üreticileri sizler size yapılan bu haksızlığın hesabını soracak güçtesiniz. Sizler kurtuluş savaşı veren bir milletin torunlarısınız.Yarın oy için kapınıza geldikleri zaman karaı siz vereceksiniz. Fındık öldü başınız sağolsun.