16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Fındık üreticisi batıyor!

Korgan Ziraat Odası Başkanı Bekir Biçim, fındık üreticisinin çok yakında borçlarını ödeyemediği için bahçelerini satılığa çıkaracağını ileri sürdü.

Bekir Biçim yaptığı açıklamada, fındık üreticisinin son 2 yılda ürününü gerçek değerinde satamadığını belirterek, bu durumun üreticiyi zor duruma düşürdüğünü söyledi.

Fındığın 6 YTL maliyeti olmasına rağmen serbest piyasada 4.2 YTL'den gördüğünü kaydeden Biçim, "Geçtiğimiz yıl 300 YTL olan gübre 445 YTL'den satılıyor. Üretici kilo başına yaklaşık 2.5 YTL zarar ediyor. Fındık üreticisi, bahçesi için aldığı kredileri bu şekliyle ödeyemez. Dolayısıyla tek geçim kaynağı fındık olan üretici, aldığı krediyi zamanında ödeyemeyecek. Üzülerek söylüyorum çok yakın zamanda büyük oranda fındık bahçeleri satılığa çıkacak." dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2007 Cumartesi 16:39:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zafer ugur IP: 85.216.115.xxx Tarih : 27.11.2007 17:47:38

secimden önce otobani kapatip akp hakkinda söylemediyinizi birakmadiniz!!!secimlerdede en büyük oyu sizden aldi!!!ben findikci deyilim ama bu ulke sizin gibi ikiyüzlü insanlar yüzünden bu durumda,ben bir vatandas olarak kötü durumda oldugnuza inanmiyorum olsaydiniz bu insanlara oy vermezdiniz)))))))))))))