22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

'Fırsatlar ülkesi Türkiye'

Global Investment House Yönetim Kurulu Başkanı Maha K. Al-Ghunaim Körfez bölgesinin en büyük fon ve varlık yönetimi şirketi Global Investment House, 'fırsatlar ülkesi' olarak gördüğü Türkiye'deki yatırımlarını bir yıl içinde dörde katlamayı planlıyor.


Geçen yıl havalimanı operatörü TAV'ın yüzde 5'lik hissesini 75 milyon dolara alarak Türkiye'ye adım atan Kuveytli firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Maha K. Al-Ghunaim, yatırımlarını 2007 sonuna dek 150 milyon dolara çıkaracaklarını söyledi. Gelecek yıl ise 300 milyon dolar rakamını yakalayacaklarını bildirdi. 8,5 milyar dolarlık bir varlığa yön veren Global, şimdilerde çoğunluğu Körfez bölgesinden olmak üzere bütün müşterilerini Türkiye'ye daha fazla ilgi göstermeleri için teşvik ediyor.

Al-Ghunaim her fırsatta 'ekonomisini büyük bir dönüşümden geçirerek yükselen bir yıldız haline gelen' Türkiye'den övgüyle bahsediyor. Bir grup basın mensubuyla çarşamba günü İstanbul'da bir araya gelen Maha, konuşmasında Türkiye'nin Global için ne denli önemli bir yatırım merkezi olduğunu anlattı. Başarılı iş kadınına göre dinamik ekonomisi ve son beş yıldır yakaladığı kesintisiz büyümesiyle Türkiye, istikrar arayan yatırımlar için adeta bir çekim merkezi haline geldi. "Türkiye bizim için fevkalade önemli bir ülke." diyen Al-Ghunaim, düzenledikleri ilk 'Özel Girişim Sermayesi Semineri' için İstanbul'u mekan seçmelerinin bunun bir göstergesi olduğunu vurguladı. İdareleri altındaki varlıklarla Türk özel sektörünü destekleme adına oldukça hevesli olduklarını söyleyen Al-Ghunaim, TAV ile yürüttükleri işbirliğini bu niyetinin somut bir örneği olarak sunuyor: "TAV'daki yatırımımız tam anlamıyla bir başarı hikayesi. TAV'a bölgedeki genişlemesi için mali destek sağlıyoruz. Kuveyt'teki operasyonları için onlara yardım ediyoruz ve temsilciliğimiz olan her yerde de yanlarında bulunacağız."

Al-Ghunaim Türkiye'ye yatırım yaparken öncelikle satın alma fırsatlarını değerlendireceklerini, bununla birlikte stratejik ortaklık seçeneğini de hiçbir zaman göz ardı etmediklerini söyledi. Türkiye'nin Kuzey Irak'a müdahalesinin doğuracağı belirsizliğin yatırımcılar açısından caydırıcı bir rol oynayıp oynamayacağına dair bir soruya da Kuveytli Al-Ghunaim, savaşlara alışık olduklarına işaret ederek, gelişmelerden etkilenmeyeceklerini söyledi.

İbrahim Türkmen/sabah
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 12:29:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?