22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Fırtına, balığı vurdu

Marmara denizinde 3 gündür aralıksız devam eden şiddetli fırtına, balık fiyatlarını vurdu.

Marmara Denizinde son günlerde etkili olan fırtına nedeniyle balıkçı teknelerinin denize açılmasında aksama yaşanınca, yakalanan balık miktarı düştü, fiyatlar yükseldi.

Önemli balıkçılık merkezlerinden Balıkesir'in Bandırma ilçesinde ihracat ağırlıklı faaliyet gösteren Kocaman Balıkçılık'ın ortaklarından Metin Yalçınkaya, 10 Kasım Cumartesi gününden bu yana Marmara Denizi'nde etkili olan fırtına yüzünden balıkçı teknelerinin denize açılmasında aksama yaşandığını söyledi.

Yalçınkaya, Bandırma'da açık denizlerde kullanılan büyük ağlara (gırgır) sahip 50 civarında balıkçı teknesi bulunduğunu, çok sayıda da küçük teknenin çalıştığını dile getirerek, bu teknelerin fırtınaya kapalı koylarda sınırlı ölçüde avlanabildiğini, hava muhalefeti nedeniyle av sahalarının yeterince kullanılamadığını belirtti.

Avlanan balık çeşidi ve miktarında, bu yüzden önemli ölçüde düşüş yaşandığına dikkati çeken Yalçınkaya, mevcut durumun balık fiyatlarını da bir miktar yükselttiğini bildirdi.

Yalçınkaya, palamutun mevsiminin geçtiğini ve bitmek üzere olduğunu, istavrit ve hamsinin çok az avlanabildiğini, şu anda denizden daha çok lüfer çıktığını kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 10:23:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?