25
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Fortis'te hisseler tavan yaptı

Fortis'te sahiplik çözüldü, hisseler tavan
 
Fortis Türkiye'nin sahibi olan Fortis Belçika'nın yüzde 75'inin BNP Paribas'ya satılması konusunda anlaşılması, Fortis Bank'ın İMKB'de yüzde 12,5 yükselmesini sağladı.

Fortis Bank Türkiye'nin ana sermayedarı Fortis Belçika'nın sahipliği konusunda yeni bir anlaşmaya varılması İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) hisseleri uçurdu. Fortis Bank A.Ş. tarafından dün yapılan açıklamada, Fortis Türkiye'nin sermayesinin yüzde 94,1'ine sahip olan Fortis Bank Belçika'nın yüzde 75'inin Belçika devleti tarafından BNP Paribas'ya satılması, geride kalan yüzde 25 hisseyi de Belçika devletinin elinde bulundurmaya devam etmesinin karara bağlandığı kaydedildi. Fortis Türkiye'nin sahiplik sorununun çözülmesinin ardından Fortis Bank hisseleri dün İMKB'de günü yüzde ...'lük yükselişle tamamladı. Bankanın piyasa değeri ... milyon dolara çıktı.

Sigortada koordinasyon sağlandı
Fortis Bank tarafından yapılan açıklamada, anlaşmanın 6 Ekim 2008 tarihinde gerçekleştirilen, sonrasında ise 11 Şubat 2009 tarihinde Fortis Holding hissedarlar genel kurul toplantısında reddedilen önceki anlaşmanın yerine geçtiği kaydedildi. Yeni anlaşma gereğince, Fortis Bank Belçika'nın yüzde 75'inin Belçika devleti tarafından BNP Paribas'a satılması, geride kalan yüzde 25 hisseyi de Belçika devletinin elinde bulundurmaya devam etmesi karara bağlandı. Yeni anlaşmanın ayrıca, Fortis Holding tarafından Fortis Sigortacılık Belçika'nın yüzde 25 hissesinin de Fortis Bank Belçika'ya satılmasını ve böylelikle bankasürans alanında Fortis Sigorta ve Fortis Bank arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesini öngördüğü vurgulandı. Yeni anlaşmanın, bu yılın nisan ayı içerisinde, Fortis Holding hissedarlar genel kurulunda onaya sunulacağı, Fortis Holding Yönetim Kurulu'nun, bu anlaşmayı çok güçlü bir şekilde desteklediği ifade edildi.

 

Referans
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 00:36:05
Güncelleme :12 Mart 2009 Perşembe 03:39:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?