19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Fransa savunma fuarına çağrılmadı

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, 22-25 Mayıs 2007 tarihinde Ankara'da yapılacak olan 8. Uluslararası Savunma Sanayi (IDEF 2007) Fuarına, Fransa'nın resmen davet edilmediğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, IDEF 2007 Fuarı tanıtımı nedeniyle Dedeman Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorusu üzerine, Fransa'nın IDEF 2007 fuarına resmi olarak davet edilmediğini ifade etti.

Fransa'daki gelişmenin herkesi üzdüğünü, Fransa ile NATO ve diğer toplantılarda bir araya gelindiğinde bu durumun Fransız muhataplara iletildiğini belirten Vecdi Gönül, "Fransa'nın değerli bir bakanı var, ancak bu son gelişmeler nedeniyle fuar için kendisine resmi bir davet gönderme imkanı bulamadık. Fransa bu fuara resmen davet edilmiş değildir" diye konuştu.

Fransız şirketleri konusunda davet değil, bir duyurunun yapıldığını belirten Gönül, Fransız savunma sanayi şirketlerinin de zaten milli şirketler olmadığını, ağırlıklı olarak çok uluslu şirketlerden oluştuğunu, bunların Türkiye'de de ortaklıkları bulunduğunu belirterek, "Fransız şirketlerinin katılımı ayrı bir konu ve bunu fuar yönetimi idare edecektir" dedi.


aa
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2006 Cuma 09:58:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?