31
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

G.Doğu'da görülmemiş kuraklık

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin son 20 yılın en etkili kuraklığını yaşadığını söyledi.

Akyıl, kuraklığın bölgeyi kasıp kavurduğunu, bölgede ekili hububatlardaki zararın büyük olduğunu bildirdi ve "Kuraklık çiftçinin belini kırdı. Bundan sonra yağmur yağsa bile ürünlerin ancak yüzde 5'ini kurtarabiliriz" dedi.

Akyıl, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan kuraklığın özellikle Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin'de daha etkili olduğunu kaydetti.

Akyıl, "Bölge son yılların en ağır kayıplarını veriyor. Bölgemiz son 20 yılın en etkili kuraklığını yaşıyor. Çiftçi deyim yerindeyse perişan bir haldedir" dedi.

Ürün kalkmadığı için özellikle temel gıda maddelerinde gözle görülür bir şekilde fiyat artışları olduğunu söyleyen Akyıl, "Çiftçi kuraklıktan çok büyük zarar gördü. Zaten çok zor durumda olan bölge çiftçisine gereken destek verilmelidir" diye konuştu.

...
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 12:32:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cihangir karaboğa IP: 88.226.149.xxx Tarih : 25.04.2008 23:28:29

sayın başkanımız haklıdır mardinden destekliyoruz mazot fıyatları aldı başını gidiyor 3.000 ytl allah sonumuzu hayıretsin