19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Galatamort / Unakıtan ihalenin iptalini onayladı

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Galataport ihalesinin iptal edildiğini belirterek, “Ben Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nin iptal kararını onayladım. Bu durumda yeni süreç başlatıyoruz” diye konuştu.

NTV'de soruları yanıtlayan Unakıtan, Danıştay’ın imar planına ilişkin gerekçeli kararına göre Özelleştirme İdaresi’nin yeniden ihale yapacağını söyledi. Mevcut mimari projelerle ihaleye çıkmayacaklarını belirten Unakıtan, TDİ’nin alıcı firmaya gerekli bildirimde bulunacağını kaydetti. Danıştay’ın Tüpraş’ın satışına ilişkin yürütmeyi durdurma kararını değerlendiren Unakıtan, “Yargının kararına saygı duyuyoruz. Ama yargı içinde de farklı kararlar çıkıyor. Bunlar büyük özelleştirmeler. Bunların sonuçlandırılması lazım” diye konuştu. Unakıtan, Tüpraş konusunda gerekçeli karara göre tavırlarını belirleyeceklerini ifade etti.

Tüpraş’ın yatırımlarının bitmiş olması nedeniyle şartnameye yatırım şartı koymadıklarının altını çizen Maliye Bakanı, “Yargı böyle karar verdiyse yapacak bir şey yok. Bunlar büyük özelleştirmeler. Olan Türkiye’ye oluyor. Bir an önce bu imajını düzeltmesi lazım. Bu özelleştirmeleri sonuçlandırması lazım” dedi.

’YARGIDA FARKLI KARARLAR ÇIKABİLİYOR’
Özelleştirmelere çıkarken herhangi bir noksanlığa yer vermemek için detaylı çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Unakıtan, “Yargı içinde de farklı kararlar çıkıyor. Bir daire başka, diğeri başka karar verebiliyor. Bunun manası özelleştirme noksan yaptı, çabuk yapıldı şeklinde anlaşılmamalı. Biz yargının kararına saygı duyuyoruz. ‘Yargının her kararı doğru, özelleştirmede noksanlık var’ bunu kabul etmiyorum” diye konuştu.

Devrin erken yapıldığı iddialarına da karşı çıkan Unakıtan, ek sürenin bir kereye mahsus verildiğini ve alıcı kuruluşun sürenin sonuna kadar beklemek zorunda olmadığını söyledi. Bakan, “Kredi dolayısıyla ek süre istediler. Haklarını daha önce de kullanabilirlerdi, yapılan muameleler normaldir” dedi.

‘ARI SOKMUŞ GİBİ BAĞIRIYOR’
Maliye Bakanı Unakıtan, mal varlığı tartışmalarına ilişkin açıklamalar yaptı. Unakıtan, “Onu bunu açıklayacaklarına anketlerin sonucunu açıklasın, halk ne diyor. Arı sokmuş gibi bağırıyor, anlamadım gitti. Evimde 23 senedir oturuyorum. SİT alanı değildi aldığımda. Öteki evi de 8-9 sene önce yaptırmışım. Yeni elde etmişim gibi havalara giriyorlar. Baykal’ın da boşu boşuna bağırdığını herkes bilsin, bir müddet sonra yerine oturacak. Öyle bir oturacak ki, bir daha kalkamayacak” şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2006 Cuma 16:05:38
Güncelleme :4 Şubat 2006 Cumartesi 10:40:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?