28
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Gayrimenkul yatırım ortaklığı

Gayrimenkul yatırım ortaklıklarının başlangıç ve ödenmiş sermaye zorunluluğu 1 milyon YTL'den 7.2 milyon YTL'ye çıkarıldı. Sermaye Piyasası Kurulunun Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliğinde yaptığı değişiklik resmi Gazete'de yayımlandı. 

Değişiklikle söz konusu ortaklıklara ilişkin başlangıç ve ödenmiş sermaye zorunluluğu artırılırken, yüzde 25 olan başlangıç ve ödenmiş sermayenin en az yüzde 25'inin nakit karşılığı çıkarılmasına ilişkin zorunluluğa ise kademe getirildi. Buna göre başlangıç, ödenmiş veya çıkarılmış sermayesini, 50 milyon YTL’den az olması halinde, sermayeyi temsil eden hisse senetlerinin en az yüzde 10’unun, 50 milyon YTL ve daha fazla olması halinde, 5 milyon YTL'lik kısmının nakit karşılığı çıkarılmış olması koşulu aranacak.Ayrıca tutarlar, her yıl SPK tarafından yeniden belirlenebilecek. 

Bu arada SPK gayrimenkul yatırım ortaklığı kurucularında kurucusu olmanın gerektirdiği mali güç, itibar ve yeterli tecrübeye sahip olmaları koşulunu da arayacak. 

Ortaklık hisse senetleri nama veya hamiline yazılı olarak ihraç edilebilir. Ancak, ayni sermayeyi temsil eden hisse senetlerinin nama yazılı olması zorunlu olacak.


ANKA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 12:04:26
Güncelleme :12 Temmuz 2006 Çarşamba 12:19:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?