19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Gaz hattında sıkıntı veren arıza

Türkiye'ye gaz arz sağlayan transit boru hattının Ukrayna topraklarında kalan bölümünde arıza meydana geldiği bildirildi. Arıza sebebiyle, Türkiye'ye gelen gaz miktarı önemli oranda azaldı. 

BOTAŞ Genel Müdür Vekili Saltuk Düzyol, yaptığı yazılı açıklamada, Balkanlar üzerinden Türkiye'ye gaz arzı sağlayan boru hattının Ukrayna topraklarında kalan bölümünde bugün sabah saatlerinde beklenmedik bir arıza meydana geldiğini bildirdi. Arıza nedeniyle, Türkiye'ye gelen gaz miktarının önemli oranda azaldığını vurgulayan Düzyol, söz konusu arızadan Türkiye'nin yanı sıra boru hattının geçtiği güzergah üzerindeki Balkan ülkelerinin de etkilendiğini kaydetti. Satıcı Gazexport şirketi tarafından arızanın 48 saat içerinde giderilmesinin beklendiğinin bildirildiğini belirten Düzyol, şunları kaydetti: 

"Bu sebeple, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bilgisi ve koordinasyonu dahilinde, geçici kısıntı-kesinti uygulamasına geçilmiş olup, ülke genelinde elektrik kesintileri ve sanayi ve konut tüketiminde herhangi bir sorun yaşanmaması için gerekli tedbirler alınmıştır."
iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2006 Pazar 01:10:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?