30
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Godiva'da global atamalar

82 yıllık geçmişe sahip çikolata markası Godiva’nın, Yıldız Holding bünyesine katılmasının ardından, 2008 yılı başında yönetim kuruluna atamalar yapılmıştı.

Dün de Rose Marie Bravo, Jay Margolis ve Peter Saunders atandı. Atamalarla ilgili bir açıklama yapan Godiva Başkanı Jim Goldman, “Rose Marie Bravo, Jay Margolis, ve Peter Saunders’ın Godiva Yönetim Kurulu’na katıldığını açıklamaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

Time dergisi tarafından “moda alanında dünyanın en güçlü kadınları sıralamasında 1 numara” ve Forbes dergisi tarafından “iş dünyasının en güçlü 100 kadını”ndan biri olarak seçilen Rose Marie Bravo, 1997-2006 arasında Burberry’nin CEO’luğu ve sonrasında 2007 yılına kadar da başkan yardımcılığı görevlerini üstlendi.
Bravo halen Tiffany & Company ve Estee Lauder’in yönetim kurullarında görev yapıyor.
Jay Margolis son olarak Limited Brands Giyim Bölümü’nün başkanlık görevini yürütüyordu. Daha önce Reebok International’ın Global Başkanı, Esprit’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su ve Tommy Hilfiger’ın Yönetim Kurulu başkan yardımcısı ve başkanı gibi görevlerinde bulundu. Halen MacGregor/Greg Norman spor malzemeleri şirketinin yönetim kurullarında.

Güçlü yeni yönetim
2002 yılından bu yana The Body Shop’un Yönetim Kurulu Başkanı olan Peter Saunders, şirketin pazar değerinin üç kat artmasını ve satışların 1.7 milyar dolara ulaşmasına liderlik etti. Saunders, The Body Shop’tan önce T. Eaton Company’de çalıştı. T. Eaton’daki 25 yıllık çalışma süresi boyunca pek çok üst düzey pozisyonda görev aldı.
Son atamalarla birlikte Godiva yönetimi şu isimlerden oluştu: Murat Ülker, Jim Goldman, Jim Zaza, Atilla Kurama, Rose Marie Bravo, Jay Margolis ve Peter Saunders. Şirketin bağımsız Yönetim Kurulu üyeleri ise Mahmut Kuşçulu, Cem Kozlu ve Christian von Stiegtliz’den oluşuyor.


Ülker: Büyük katkıları olacak
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker “2008 yılı içerisinde Godiva’nın Campbell Soup Co.’den Yıldız Holding’e geçişini tamamladık. 2009 yılına baktığımızda ise önemli yatırımlar planlıyoruz, bunların bir kısmı yılın ilk yarısında hayata geçecek.
Planların büyük bir bölümünü yeni ürünler ve büyüme planlarıyla ilgili çalışmalar oluşturuyor.
Aramıza yeni katılan yönetim kurulu üyelerimizin hedeflerimize ulaşmak konusunda büyük katkıları olacağına inanıyorum” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 16:56:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?