16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Google'da çalışanlar kral gibi

İnternet arama motorlarının en iyisi olarak bilinen Google, ABD'de çalışanlarına da en çok konfor sağlayan şirket seçildi.

Fortune dergisinin yıllık araştırmasına göre internet arama motoru Google, Amerika'da çalışılacak en iyi şirket olarak seçildi. Google, çalışanlarına sunduğu yıkama, kuru temizleme ve otomotiv hizmetleri gibi ek yardımlar ile yüzme havuzu, spa tesisleri, gurme yemekleri, masaj ve ücretsiz doktor hizmetleri ile Amerika'nın en iyi işvereni seçildi. Google, Mesaiye bağlı kalmadan bilgisayar başında saatlerce çalışan yazılım mühendisleri için California'nın Mountain View bölgesindeki Googleplex olarak anılan ofis binasını adeta bir kampüs alanına çevirmiş durumda. Çalışanlar, molalarında rahatlamak için yüzme havuzundan, beyzbol sahasına, bardan kuaför salonuna birçok imkana sahip. Googleplex içinde yer alan 16 kafeden de çalışanlar ücretsiz yiyecek ve içecek temin ediyor. Bu uygulama yüzünden işe yeni başlayanların ortalama 7 kilo aldığı ve bu fazlalıkların "Google 7'lisi" diye anıldığı da belirtiliyor. Geçen yıl 2 milyar dolar kâr eden şirket, gelirini çalışanlarının rahatı için cömertçe harcamaktan kaçınmıyor. 

Araştırmayı Fortune dergisi için hazırlayan Çalışılacak en iyi İşyeri Enstitüsü adlı kuruluş, 446 farklı şirketten 105 bin çalışana anket uyguladı. Şirketlerin aldığı puanın üçte 2'si yönetim kadrosunun çalışanlara karşı tutumu, iş tatmini ve personelin kendi arasındaki ilişkilerle çalışanlara sunulan imkanların değerlendirilmesinden oluşuyor. Çalışanların memnuniyetini önemli ölçüde etkileyen bir başka etken ise maaşlar. İlk yüze giren şirketlerin ödediği yıllık ortalama maaş 33 bin 559 dolar ile 181 bin 99 dolar arasında değişiyor.

İlk yüze giren şirketlerin üçte biri işyerinde kreş hizmeti veriyor. Arnold & Porter gibi bazı firmalar ise işe alınacak eleman tavsiye eden çalışanlarına 15 bin dolar prim ücreti öderken yatırım bankası Goldman Sachs, evli ya da birisiyle birlikte yaşadığını belirten çalışanlarının yıllık iznini bir hafta daha uzatıyor. Houston merkezli inşaat firması David Weekley ise çalışanlarına doğumgünlerinde izin kullandırıyor. Listede Google'dan iyi ikinci şirket ise biyoteknoloji devi Genentech oldu. Üçüncü sırada ise Wegmans Food Markets yer alıyor.





aa
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2007 Çarşamba 15:54:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?