22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Gözler Uzlaştırma Kurulu'nda

Hükümet ve yetkili memur sendikaları arasında 15-30 Ağustos tarihinde yapılan toplu görüşmelerde anlaşma sağlanamayınca Türkiye Kamu-Sen, Uzlaştırma Kurulu'na başvurdu.

Türkiye Kamu-Sen Genel Toplu Görüşme Sekreteri Nazmi Güzel ve beraberindeki heyet, saat 11.00'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na geldi. Güzel, hazırladıkları dilekçeyi Uzlaştırma Kurulu'na vermeden önce gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bütün olumlu tavır ve masaya getirdikleri mantıklı taleplere rağmen toplu görüşmelerde uzlaşma sağlanamadığını hatırlatan Güzel, Kamu İşveren Kurulu ile sendikalar arasında hakem görevi üstlenmesi için yasa gereği Uzlaştırma Kurulu'na müracaat edeceklerini kaydetti. Son yapılan toplu iş sözleşmelerinde kamuda çalışan işçilere yüzde 34 civarında zam yapıldığını vurgulayan Güzel, bu yılki toplu görüşmelerde bu zam oranını esas aldıklarını ancak, bekledikleri sonucu alamadıkları kaydetti. Uzlaştırma Kurulu kararlarının bağlayıcı olmamasına tepki gösteren Güzel, uluslararası sözleşmelere aykırı olması nedeniyle Dünya Çalışma Örgütü'nün (ILO) Türkiye'den bu konuda savunma istediğini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ise bu konuda bir rapor hazırladığını bildirdi.

15 gün boyunca toplu görüşme masasında anlatmaya çalıştıkları konuları bu kez Uzlaştırma Kurulu heyetine anlatacaklarını belirten Güzel, "Umudumuzu koruyoruz" dedi. Kamu çalışanları olarak gerginliğin nedeni olmak istemediklerini anlatan Güzel, "Biz masaya açlık sınırında yaşayan memurların hiç olmazsa yoksulluk sınırına çekilmesi yönünde taleple geldik. Ama samimi tavrımıza olumlu sonuç alamadık" diye konuştu.

Güzel ve beraberindeki heyet, basın açıklamasının ardından hazırladıkları dilekçeyi Uzlaştırma Kurulu'na verdi. Kamu-Sen'den sonra Memur-Sen de bugün saat 15.00'te Uzlaştırma Kurulu'na müracaat edecek. Kurul, toplanacak ve 5 gün içerisinde karar verecek.

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2007 Pazartesi 14:42:05
Güncelleme :3 Eylül 2007 Pazartesi 14:53:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
umut IP: 85.104.99.xxx Tarih : 4.09.2007 16:00:07

Beyler havanda su dövüyorsunuz. Uzlaştırma kurulu v.s uğraşmayın diye diye dilimizde tüy bitti. Bunlar sadece memuru oyalama taktikleri ve siz de bu oyuna geliyorsunuz. Varsayalım ki uzlaştırma kurulu taleplerinizi kabul etti. Ne olacak. Hükümete bunu iletecek. Peki sizinle görüşen hükümet değil miydi? Komedi. Gelin birlik olalım grevli- toplu sözleşmeli sendika hakkımızı kazanalım. Yoksa bunları yanlış adamlara mı söylüyorum?