16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Grev kararı asıldı

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş), Türk Hava Yolları (THY) ile yürütülen 21'inci dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine THY Genel Müdürlüğü binasına grev kararını astı.

THY'nin çeşitli birimlerinde çalışanlar "THY bizimdir, bizim kalacak", "Sözleşme hakkımız söke söke alırız" şeklinde sloganlar atarak THY Genel Müdürlüğü önünde toplandı. Üzerlerine grev önlüğü giyen çalışanlar, düdük çalarak THY yönetimini protesto etti.

Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, burada yaptığı açıklamada, bu noktaya gelmemek için toplu sözleşme masasında dört aydır her türlü çabayı gösterdiklerini, THY yönetiminin, "Sendika son gün imzayı atar" düşüncesiyle gerekli yaklaşımı göstermediğini ileri sürdü.

THY'nin, çalışanlarının özverisi ile Avrupa ve dünya havayolu şirketleri arasında iyi bir yere geldiğini vurgulayan Ayçin, "Bu şirkette her şey büyüdü, küçülen çalışanların hakları ve ücretleri" görüşünü savundu.

Sendikanın talep ettiği ücretin yönetim tarafından "THY ileride bir krize girerse bu paraya ihtiyacı olabilir" gerekçesi öne sürülerek verilmediğini iddia eden Ayçin, THY yönetiminin yıllık yüzde 10 ücret zammı önerdiğini, kendilerinin teklifinin ise ilk altı ay için yüzde 23.9 olduğunu anımsattı.

Greve gidilmesi durumunda THY'nin bütün uçaklarının duracağını, teknik bakımlarının yapılamayacağını anlatan Ayçin, yolcusunun bile alamayacağını, kargosunun taşınamayacağını ve THY'den hizmet alan bütün kişi ve kuruluşların bu hizmetlerden yararlanamayacağını kaydetti.

Açıklamanın ardından Ayçin, çalışanlarla birlikte THY Genel Müdürlüğü binası girişine sendikanın grev kararını astı.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2007 Cumartesi 11:27:30
Güncelleme :21 Temmuz 2007 Cumartesi 11:40:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?