22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

'Grev niye başladı, anlayamadım'

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ücret noktasında Telekom çalışanlarına her türlü imkan sağlandığını ifade ederek, ''O yüzden grevin niye başladığını anlayabilmiş değilim'' dedi.

Bakan Yıldırım, tezkerenin TBMM'de kabul edilmesinin ardından Meclis'ten ayrılırken, Telekom greviyle ilgili sorular üzerine, "Artık grev başlamış, başlayan işi... yarım kalmaz" diye konuştu.

Grevin başlamasının anlaşma olmayacağı anlamına gelmeyeceğini belirten Bakan Yıldırım, "Bu grev süresinde de taraflar her zaman bir araya gelip makul bir noktada buluşabilirler. Bu grevin ne çalışana ne işverene ne milletimize bir faydası yok" dedi.

Yıldırım ayrıca, "Grev öncesi son müzakerelerde ben de bulundum. Benim kanaatime göre, bu grevin fazla uzamasının da bir anlamı yok. Çünkü, ücret noktasında Telekom çalışanlarına her türlü imkan sağlandı. O yüzden de bu grevin niye başladığına çok anlam veremiyorum, onu anlayabilmiş değilim" şeklinde konuştu.

Binali Yıldırım, "Teklif ve istenen arasında çok fark var mıydı?" sorusuna, "Hayır, fark yoktu" yanıtını verdi.

"Kasıtlı olarak yapıldıysa çok vahim birşey"

"Fiber kabloları kim kesti? Çalışanların kestiği söyleniyor" sorusu üzerine Ulaştırma Bakanı Yıldırım, "O yönde iddialar var. Gerekli yasal soruşturmalar, kovuşturmalar devam ediyor. Eğer bu bilinçli, kasıtlı olarak yapıldıysa çok vahim bir şey, bunu şiddetle kınarız" dedi.

Bakan Yıldırım, hükümet olarak grevi erteleme yetkisini kullanmayı düşünmediklerini sözlerine ekledi.

Telekom'da grev başladı

Türk Telekom yönetimi ile Haber-İş Sendikası arasında yaklaşık 25 bin 680 kişiyi ilgilendiren görüşmelerden anlaşma çıkmayınca, işçiler 16 Ekim'den bu yana grevde. Bu arada hizmette aksamalar da yaşanıyor.

...
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 22:02:01
Güncelleme :17 Ekim 2007 Çarşamba 22:06:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Türk oglu IP: 80.219.112.xxx Tarih : 18.10.2007 00:55:37

'tarikat efendiniz' ve 'sizler' nasil bir daha iktidar oldunuz bende ve bizler anlayamadik dogrusu! Güzel bir haber bana sorarsaniz, Millet sakin boyun bükmeyin bunlara - devam edin yorulmadan greve!