22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Gül TÜSİAD merceğinde...

TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, cumhurbaşkanlığı seçimi için “Gül’ün adaylık konuşmasındaki vaatlerinin takipçisi olacağız” dedi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaptıkları uzlaşma çağrısından, Abdullah Gül’ün adaylığını kastetmediklerini belirterek, “Bu, Gül’ün yetersiz olduğu anlamına gelmiyor. Türkiye’nin cumhurbaşkanlığı seçiminden dolayı krize sürüklenmesini istemiyorduk. Onun için de uzlaşma diyorduk” dedi.

NTV'nin soruları yanıtlayan Yalçındağ, şunları söyledi: “Gelinen noktada Gül iradesini adaylıktan yana kullandı. Gül’ün cumhurbaşkanlığı adaylık süreci devam edecek ve belki büyük ihtimalle cumhurbaşkanı olacaktır. Gül’ün adaylık konuşmasındaki açıklamaları olumlu karşıladık; o konuşmanın takipçisi olacağız. Bu yaklaşımın icraatta da kendini göstermesini bekliyoruz.”

‘SOSYAL GÜVENLİK REFORMU ÖNCELİK OLMALI’

Ekonominin dış şoklara karşı dayanıklılığını artırmak gerektiğinin altını çizen TÜSİAD Başkanı şöyle konuştu: “Ekonomiyi daha fazla güçlendirmek için yapısal reformlara devam etmeliyiz. Hükümetin iradesi burada önemli. Yapılacakların bir takvimle anlatılması gerekiyor. Sosyal güvenlik reformu birinci öncelik olmalı; hükümet bir an önce o reformu geçirmeli.” Yalçındağ, yeni hükümetin kurulur kurulmaz reformları ilk 6 ayda süratle yapması gerektiğini vurguladı.

Küresel piyasalardaki dalgalanmanın iş dünyasında sıkıntı yaratacağını ifade eden Yalçındağ, böyle bir ortamda faiz indiriminin ertelendiğini kaydetti.

‘IMF’YLE DEVAM’

IMF ile yola devam edilmesi gerektiğini ifade eden Yalçındağ, dış dünyanın Türkiye’ye güvenini sağlayacak olan çıpaların IMF ve AB olduğuna dikkat çekti.

’301’DE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLMELİ’

Anayasa’nın 301. maddesinde yapılacak değişikliğin Kasım ayındaki ilerleme raporunu olumlu etkileyeceğini belirten Yalçındağ, “301’de yapılacak değişikliğin önemli olduğunu düşünüyorum. Orhan Pamuk’un, Elif Şafak’ın merhum Hrant Dink’in düşüncelerinden dolayı suçlanması, mahkemeye verilmesi Türkiye’ye hiçbir fayda sağlamıyor. Bizim yurtdışındaki imajımızı kötü etkiliyor” dedi.

VATAN
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2007 Perşembe 18:10:46
Güncelleme :16 Ağustos 2007 Perşembe 18:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?