15
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

'Güler gibi kadın görmedim'

Avusturyalı enerji devi Verbund'un CEO'su Michael Pistauer, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı için "Çok güçlü bir kadın. Böylesini görmedim" dedi.


Enerjisa ile 2015 yılına kadar 7 milyar Euro'luk enerji yatırımı yapmayı planlayan Avusturyalı enerji devi Verbund'un CEO'su Michael Pistauer, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı için "Çok güçlü bir kadın. Böylesini görmedim" dedi.

AVUSTURYA'nın en büyük dördüncü şirketi, Sabancı Holding şirketlerinden Enerjisa'nın çiçeği burnunda ortağı Verbund'un CEO'su Michael Pistauer, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı için "Ben böyle kadın görmedim" dedi. Güler Sabancı'ya duyduğu hayranlığı altını çize çize söyleyen Michael Pistauer "Çok güçlü bir kadın. Çok güçlü bir kişilik. Tam bir karakter. Kendisinin hem profesyonel hem de kişisel hayranıyım" diye konuştu.

EN GÜÇLÜYÜ İSTEDİK

Enerjisa'nın kuracağı sanatrallar yanında özelleştirmelerle de ilgilendiklerini ve böylece Türkiye'de 2015 yılına kadar 7 milyar Euro yatırım yapacaklarını anlatan Michael Pistauer şunları söyledi: "Türkiye'de enerji sektörüne girmek için en güçlü ortağı istedik. Sabancı bizim istediğimiz bir ortaktı. Adeta güzellik yarışmasından geçtik. Sabancı ile ortak olmaya çalışırken bir de baktık ki tepesindeki bir kadın. Üstelik son derece güçlü ve karizmatik bir kadın. Güler Sabancı'ya ve yaptığı işlere hayranım."

GÜÇLÜ KADIN ETKİLEYİCİ

"Dünyanın önde gelen dergilerinin sürekli en güçlü kadınlar listesine aldığı bir ortağınız olması nasıl bir duygu" sorumuza Pistauer, "Bunda şaşılacak bir şey yok. Çok güçlü bir şirketle ortağız ve o şirketin başında çok güçlü bir kadın var. Son derece mutluyum" şeklinde yanıtladı. Güçlü kadınların, hem iş dünyasında hem de sosyal hayatta olumlu etkiler yarattığına dikkat çeken Michael Pistauer, Türkiye'de umduğundan daha çok güçlü kadınla karşılaştığını söyledi. Pistauer, "Bu kadar çok güçlü kadının olması Türkiye için bir şans. Burada karşılaştığım kadın yöneticilere, gazetecilere bakıyorum; çok iyi eğitim almışlar, kendilerinden eminler. Gerçekten çok etkilendim" dedi.

AYNI DİLİ KONUŞUYORUZ

Sabancı Holding ile aynı dili konuştuklarını anlatan Pistauer, her iki şirketin hedeflerinin ortak olduğunu kaydetti. Sabancı Holding'i güçlü ve dinamik diye tanımlayan Pistauer, Türkiye ekonomisi için de övgüler yağdırdı. Pistauer, "Avrupa'da bu kadar hızla büyüyen bir ekonomi yok. Bu başarı karşısında diz çökmek gerektiğini söylemeliyim" dedi.

Türkiye sevgimi iş dünyasına taşıdım

TÜRKİYE'ye turist olarak bir çok kez gelen 12.5 milyar Euro piyasa değerine sahip, Avusturya'nın en büyük enerji şirketi Verbund'un CEO'su Michael Pistauer, "Türkiye'nin tarihini, doğasını ve insanlarını seviyorum. Buraya turistik amaçlı yaptığım gezilere iş amaçlılarını da ekledik. Artık Türkiye'yi sadece güzel, turistik bir ülke olarak görmemeliyiz. İş fırsatlarını da değerlendirmeliyiz" dedi.

Türkiye'yi AB'de görmeyi isterim

"TÜRKİYE'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine en çok tepkinin olduğu ülkelerden biri de Avusturya. Türkiye için lobi faaliyetleri yapamayı düşünür müsünüz" sorusuna Michael Pistauer şu yanıtı verdi: "Benim Türkiye ile kişisel ilişkilerim çok güçlü. Artık şirketimin de güçlü ilişkileri var. Türkiye ekonomisinin gelişmesini ve AB'ye üye olmasını çok isterim. Türkiye'de yaptığımız ortaklık da bir çeşit lobi faaliyetidir. Türkiye'ye ve orada yatırıma inancımızı her fırsatta açıklıyoruz."

Demet Cengiz Bilgin/hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 10:26:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?