26
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Güler; Nükleer santralde kararlıyız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, nükleer santral konusunda kararlı olduklarını ve mutlaka yapacaklarını söyledi.


29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde AK Parti Ordu Belediye Başkan adayı A.Bahar Çebi'ye destek amacıyla Ordu'ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, Mersin-Akkuyu'da yapılması planlanan nükleer santral için açılan ihalede tek teklif veren firma olan AtomstroyExport-Inter Rao-Park Teknik Ortak Girişim Grubu'nun yeni fiyat teklifini İhale Komisyonu'na verdiğini ve değerlendirmelerin sürdüğünü belirtti.

Nükleer santral konusunda kararlı olduklarını dile getiren Bakan Güler, "Kararlılığımız sürüyor. Mutlaka yapacağız. Şu an TETAŞ değerlendirme yapma aşamasında. Zaten yapar yapmazda kamuoyuyla paylaşacağız. Bu son derece önemli bir dönemeç. İnşallah Türkiye bizim dönemimizde şeytanın bacağını kıracak" dedi.


Doğalgazda yapılan yüzde 17 indirimin ardından mayıs ayında ikinci bir indirim yapılacağı iddialarını da değerlendiren Bakan Güler, "Ben ikinci bir doğalgaz indirimi için ay telaffuz etmedim. Dolarda bir değişiklik olmazsa duruma bakacağız. Bununla ilgili formüller ve hesaplamaların sonucunda sizlerle paylaşacağız. Zamanı gelince yapılacaktır. Daha yeni indirim yaptık" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 20:19:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?