15
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Güler Ortadoğu'da enerji avında

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile Türkiye-Suriye arasında enerji konularına yönelik görüşmelerinin olacağını belirterek, "Doğal gazla ilgili konu var. Bunun yanında Asi Nehri üzerinde müşterek baraj kurma olayımız söz konusu. Burada şu ana kadar gelinen bir mesafe var. Burada artık son adımları atalım istiyoruz" dedi. 

Başbakan Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Esad'ın kullandığı araç ile Halep'in tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Esad daha sonra aracıyla Erdoğan'ı Sheraton Oteli'ne bıraktı. Erdoğan, Esad'ı uğurladıktan sonra gazetecilerin, bugün yaptıkları görüşmeye ilişkin sorularını yanıtladı. Suriye Devlet Başkanı Esad ile "geniş manada bir görüşme imkanı bulduklarını" dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu: 

Bunun yanında bölgesel sorunlar üzerinde durma imkanımız oldu. Gerek İsrail-Filistin gerek Lübnan, gerek Irak, bunları görüşme imkanımız oldu ve bu akşam da yine bu görüşmelerimizi değerlendireceğiz."

"Aynı zamanda Türkiye-Suriye arasında enerji konularına yönelik görüşmelerimiz olacak. Doğal gazla ilgili konu var. Bunun yanında Asi Nehri üzerinde müşterek baraj kurma olayımız söz konusu. Burada şu ana kadar gelinen bir mesafe var. Burada artık son adımları atalım istiyoruz. Büyük ihtimalle Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanım da çalışmaları devam ettirecek." 

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, "Daha önce savaşın eşiğine geldiğimiz bir ülkeyle inanılmaz bir dostluk rüzgarı esiyor. Bu rüya nasıl gerçekleşti" sorusuna ise şu karşılığı verdi: 

"Yani pozitif bir yaklaşım içinde olduğunuz zaman bu tür dargınlıklar ortadan kalkar. Biz, biliyorsunuz göreve geldiğimizden bu yana şunu söylüyoruz: Türkiye hiçbir zaman kin ve nefretin tarafı olmayacak. Göreve geldiğimiz andan itibaren gerek Suriye Devlet Başkanı, kardeşimiz Beşşar Esad'ın olumlu, barıştan yana yaklaşımları, gerek Türkiye olarak bizlerin barıştan yana yaklaşımlarıyla bu sorunlar çözüldüğü gibi, bu raddede gerek siyasi alanda, gerek ekonomik, ticari, kültürel alanlarda, bugün de gördüğünüz gibi sportif alanda bu müşterek adımları atmaya başladık. Bunları artık taraflar olarak yeterli görmüyoruz. Daha iyi bir noktaya da getireceğiz."
aa
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2007 Çarşamba 01:24:37
Güncelleme :4 Nisan 2007 Çarşamba 12:11:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?