22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Güler Sabancı: Ticaretle eğleniyorum

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, “Ticareti oyun olarak adlandırıyorum bu yüzden ticaretle eğleniyorum” dedi.

İspanya'nın Katalonya bölgesi gazetelerinden El Periodico'ya demeç veren Güler Sabancı, “Beni güçlü kadından daha çok başarılı bir kadın olarak tanımlamaları daha hoşuma gider. Başarının gücüne kesin inanan biriyim” diye konuştu.
“Çalışarak zevk alıyorum ve her zaman kadın olmanın bir meydan okuma olduğunu düşünüyorum” diyen Sabancı, Türkiye'deki işkadınlarının ”inanılmaz derecede iyi işler yapmasından dolayı memnuniyet duyduğunu” da söyledi.

Sabancı, Türkiye'de son zamanlarda kadınların eğitimi ve onlara iş olanakları yaratılması konusunda büyük gelişmeler yaşandığını belirterek, bu gelişmelerin sonuçlarının 5-10 yıl içinde görülebileceğini savundu.

Gazetenin sorusunda yönelttiği “Türkiye'nin Müslüman bir ülke olmasından dolayı kadın patronların daha zorlanabileceği” görüşüne kesinlikle katılmadığını vurgulayan Sabancı, “Cinsiyetin bir faktör olduğu gerçektir. Ama tüm dünyada, tüm Avrupa'da önemli bir faktördür. Ticaret dünyasında her seferinde daha fazla kadın var. Kadınlar ekonomik aktivitelerde artık daha fazla yer işgal etmeye başladılar” değerlendirmesinde bulundu.

Sabancı, Türkiye'nin AB'ye giriş süreciyle ilgili yöneltilen bir soruya da, “Türkiye'nin AB'ye girmesi gerektiğinin en büyük savunucularındanım. Ama bu uzun bir süreç. Kasım ayında olanlar küçük bir geri adım. Bunun bir zaman kaybı olmamasını umarım. Kıbrıs gibi konuların, baskısız ve takvimsiz çözümlenmesi gerekir. Yolumuzda ilerliyoruz. Kimi zaman yol kaderden daha önemli” açıklamasını yaptı.

Sabancı ayrıca, Türkiye'nin AB'ye girişinin yarın değil 8-10 yıllık bir süreç alacağının altını çizerek, Avrupa halkına “10 yıl sonra başka bir Türkiye olacak. İkna etmek için bize zaman verin” mesajını yolladı.

Öte yandan El Periodico gazetesi, İspanyollara Güler Sabancı'yı tanıtırken, Avrupa'da en önde gelen işkadınları arasında ilk sırada gösterilen Banesto Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ana Patricia Botin'in “Türk versiyonu” benzetmesini yaptı.
aa
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2007 Cumartesi 22:49:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali IP: 85.99.177.xxx Tarih : 14.01.2007 03:53:45
başarı mı? başarılı kadın mı? o parayı nineme verseler o da başarılı olur.