15
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Güler Uzan görüşmesini itiraf etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler,
Çukurova ve Kepez Elektrik'in eski sahibi ve Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ın talebi üzerine, geçen hafta Uzan ile bir görüşme yaptığını söyledi.


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Ankara Bilkent Otelinde düzenlenen iftar yemeğine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Gazetecilerin ''Cem Uzan ile bir görüşme yaptınız mı?'' şeklindeki soruları üzerine Bakan Güler, Uzan'ın talebi üzerine geçen hafta kendisiyle bir görüşme yaptığını kaydetti.


Bakanlık olarak Uzan'a görüşme talebinde bulunmadıklarını, Uzan'ın, kendisi ile görüşme talebinde bulunduğunu vurgulayan Güler, şöyle konuştu:
''Cem Uzan beyin talebi üzerine geçen hafta bir görüşme oldu. Onun (Cem Uzan) talebini yazılı olarak istedik, bir de yetki belgesi istedik kendilerinden. Çünkü zaman zaman yetkisi olmadığı ifade ediliyor. Bunu da arkadaşlarımız
değerlendirecekler.''


''Görüşme ne yönde oldu?'' şeklindeki sorular üzerine Güler, ''Bu gibi şeyler kendilerinden yazılı olarak geldiği için, henüz arkadaşlarımız değerlendirme yapmadılar. O nedenle şu anda açıklama yapacak durumda değilim''
yanıtını verdi.


Bakan Güler, Güney Kıbrıs Rum kesimi şirketi olan Libananco'nun açtığı tahkim davasının devam ettiğini ve şirketin davadan vazgeçmediğini de sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2007 Cuma 09:21:51
Güncelleme :5 Ekim 2007 Cuma 09:56:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?