20
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Gümrüklerde yeni yaşam

 
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Gümrük Müsteşarlığı personelinin atamasını elektronik ortamda yaptı. 

Gümrük Müsteşarlığında yer değiştirmeye tabi personelin ataması ilk kez elektronik ortamda kurayla yapıldı. Bu uygulamanın faydalarına değinen Yazıcı, "Hiçbir arkadaşımız ’kimi bulayım da atamamı yaptırayım, kimi bulayım da şurada biraz daha kalayım, kimi aracı olarak öne süreyim’ şeklinde bir çaba içine girmeyecektir" diye konuştu. Yazıcı, bu yöntemin bir başka sonucunun ise liyakata, kariyere, birikime göre atama yapılacağı için adaletli bir düzenleme ve görevlendirmenin gerçekleştirilmesi olacağını söyledi.

892 personel atanacak

Gümrük Müsteşarlığı Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 3 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlandığını hatırlatan Yazıcı, bu yönetmelikle Türkiye’nin gümrük hizmetlerinin yürütülmesi bakımından 6 bölgeye ayrıldığını, gümrükte çalışan rotasyona tabi personelin bölgelerde ne kadar süreyle görev yapacağının da belirtildiğini kaydetti. Gümrük Müsteşarlığı’nın bütün illerde örgütlü olmadığını, 18 Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü, 146 Gümrük Müdürlüğü bulunduğunu anlatan Yazıcı, 146 müdürlükte personelin görev yapacağını söyledi. Hayati Yazıcı, 892 personelin elektronik ortamda kurayla atamasının yapılacağını, 110 kişinin atamalarının ise eş ve sağlık durumu gibi özürleri nedeniyle gerçekleştirileceğini ifade etti.

İsteyen itiraz edecek

Gümrük Müsteşarı Emin Zararsız’ın da katıldığı toplantıda, bu uygulamayla hizmet puanına göre atama yapıldığını, eğitim, lisan ve sicilin hizmet puanını etkilediğini dile getiren Yazıcı, rotasyona tabi kişilerin verilen şifrelerle sisteme girerek atamalarını isteyebilecekleri yerleri görebileceklerini, ayrıca hizmet puanının hesaplanmasında yanlışlık olduğunu düşünenlerin itiraz edebileceklerini anlattı. "Modern, çağdaş, insani özelliklere uygun bir çalışmayı gerçekleştirmek üzere buradayız" diyen Yazıcı, daha sonra, personelin atamasını elektronik ortamda gerçekleştirdi. Yetkililer, gümrüklerde bazı bölgelerde yığılma, bazı bölgelerde ise eleman eksikliği olduğunu, bu yöntemle dengesizliğin giderileceğini ve eleman açığının kapatılacağını anlattılar.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2008 Cumartesi 18:09:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?