26
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Gündem maddeleri ne?

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Danışma Konseyi, küresel kriz gündemiyle toplanıyor.
TİSK’ten yapılan açıklamaya göre, TİSK Danışma Konseyi, 10 Şubat Salı günü saat 10.00’da Çırağan Palace Kempinski Oteli’nde toplanacak. Sanayi ve hizmet sektörleri başta iş dünyası ve özel sektörün bütün temsilci kuruluşlarının katılacağı toplantıda, ülkede etki ve şiddetini artıran küresel krize karşı hükümet tarafından alınması gereken önlemler tartışılacak.

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik’in açılış konuşmasıyla başlayacak toplantıda, ele alınacak konulara ışık tutmak amacıyla “Küresel Krize Karşı Alınması Gereken Tedbirler” başlıklı bir rapor sunulacak. Konsey Üyelerinin konuşmalarının ardından TİSK Danışma Konseyi Toplantısı'nda yapılan görüşmeler sonucunda benimsenecek bildiri kamuoyuna duyurulacak. Toplantıya ilişkin olarak TİSK tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Küresel kriz bütün yıkıcılığıyla devam etmekte ve her geçen gün Ülkemizde de etki ve şiddetini artırmaktadır. Bütün ülkelerde krize yönelik tedbir planları ardı ardına açıklanırken, ne yazık ki, Türk Hükümeti benzeri bir yaklaşımı ortaya koyamamaktadır. Halen pek çok sektör ve işletme krizden kaynaklanan sorunlarla kendi başına mücadele etmekte; güven duygusu ve sorunlara çözüm bulunma umudu giderek azalmaktadır.”

TİSK Anatüzüğü’ne göre TİSK Danışma Konseyi, doğal üyeler ile Türk sanayi ve hizmet sektörlerine yön veren sanayici ve iş adamlarından meydana gelen istişari bir platform niteliği taşıyor.

ANKA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 14:17:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?