22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Gurmelerin çikolatacısı Türkiye'de

Fransız Valrhona Türk gıda tedarikçisi Pastarom'la Türkiye pazarına girdi. "Gurmelerin çikolatası" olarak tanıtılan Valrhona ilk etapta endüstriyel kullanıma yönelik olarak satılacak. Daha sonra ürün yelpazesi son tüketiciye doğru genişleyecek. 

Türkiye gıda sektörünün tedarikçilerinden Pastarom tarafından pazara sunulacak olan Valrhona dün İstanbul'da yapılan bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Toplantıda konuşan Valrhona Avrupa Direktörü Gerard Hugon, Türkiye pazarına çok önem verdiklerini belirtti. Hugon, "Türkiye'de endüstriyel boyutta başlattığımız çalışmalarımızın çerçevesi giderek genişleyecek" dedi. 

Hugon,otellerde, restoranlarda, pastanelerde tüketiciyle buluştuktan sonra, piyasada yaygınlaşacaklarını ve ürünlerini marketlerde de satışa sunmayı planladıklarını söyledi. Hugon, Türk piyasasındaki satış hedefleriyle ilgili soruları yanıtsız bıraktı. 

Pastarom Valrhona Türkiye Satış Direktörü ise Valrhona'nın dünyanın dört bir yanında "yemek pişirme sanatının" önde gelen isimlerinin tercih ettiği bir ürün olduğunu belirterek, "Valrhona kullandığı farklı kakaoların doğal aromalarıyla mükemmel çikolatalar hazırlıyor" dedi.

Sınırlı üretiliyor 

1924 yılından bu yana çikolata üreten Valrhona'nın ürünleri 60'a yakın ülkede satılıyor. İzmir merkezli Pastarom ise 1997 yılından beri faaliyetlerini sürdürüyor. 

Dünyada çikolata üretimi 700 bin tona ulaşırken, belirli bir kesimi (niş market) hedefleyen Valrhona üretimini 15 bin tonla sınırlıyor.
Milliyet
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2007 Çarşamba 09:16:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?