16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Haber İş neden grev yapıyor?

Haber İş sendikası genel sekreteri grevde amaçlarının para olmadığını açıkladı. İşte neden....

Türk-İş'e bağlı Haber-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Muammer Eser, Türk Telekom'daki grevin talepleri yerine getirilene kadar devam edeceğini belirterek, ''Bu grev, bir ücret grevi değildir. Ülkeyi ele geçirmeye çalışan yabancı sermayeye karşı bir direniştir'' dedi.

Haber İş Genel Eğitim Sekreteri Eser, Türk-İş temsilcileri ve Telekom çalışanlarıyla Güllük Telekom önünde basın toplantısı düzenledi. Sendika olarak sorumlu bir yaklaşım sergileyerek, işçilerin ihtiyaçlarını dikkate alan bir öneri paketiyle işverenin karşısına çıktıklarını ifade eden Eser, ancak işverenin, yasal süre olan 60 günlük sürenin 59. gününde taleplerinin karşılanmadığını ve greve zorlandıklarını savundu.

Eser, işverenin kendilerine ''İşçiler piyasa ortalamasından yüzde 59 daha fazla ücret alıyorlar'' diyerek, ücretleri yüzde 12 oranında azaltmak istediğini öne sürerek, ''Bu grev, basit bir işçi grevi değildir. Biz para peşinde koşmuyoruz. Bu, bir ücret grevi değildir. Ülkeyi ele geçirmeye çalışan yabancı sermayeye karşı bir direniştir. Türk işçisinin emeğini savunmaya çalışıyoruz. İşveren taleplerimizi yerine getirene kadar greve devam edeceğiz'' dedi.

Sendikasız çalışan işçilere, işveren tarafından yüksek oranda zam yapıldığını ve sendikasızlığın teşvik edilmek istendiğini savunan Eser, eşit işe eşit ücret ödenmesini sağlamaya çalıştıklarını kaydetti. Son günlerde fiber optik kablolarının kesilmesinin ''sendika tarafından organize edildiği'' iddialarının çok çirkin olduğunu belirten Eser, ''Türk Telekom'un kablolarına karşı her dönemde saldırılar olmuştur. Ancak, bu günlerde yaşanan kablo kesme olayları, sendika işçilerini kamuoyunun gözünde kötü göstermek amacıyla kullanılmaktadır. Bizim üyelerimiz çalıştığı kuruma hainlik yapmaz, aksine malzemeleri korur'' diye konuştu.

Vatandaşların, 26 bin Türk Telekom işçisine destek olmasını isteyen Eser, işçileri de hem greve hem de iş yerine ve Türk Telekom'un malzemelerine sahip çıkmaya çağırdı. 

ajanslar
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2007 Cumartesi 15:46:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?