22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Habur'da büyük sevinç

Ankara'da toplanan Bakanlar Kurulu'ndan Irak’a terör örgütü PKK için uygunalanacak yaptırımlar arasında Habur sınır kapısının kapatılması ile ilgili bir karar çıkmaması, bölgede sınır ticareti yapan şöförleri sevindirdi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Cemil Çiçek'in açıklamalarını televizyondan izleyen şoförler, kararı alkışlarla destekledi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Cemil Çiçek’in Bakanlar Kurulu toplantısından sonraki açıklamalarını sınır kapısındaki canlı yayın araçlarından naklen izleyen şöförler, Habur Sınır Kapısı'nın kapatılması ile ilgili bir kararı duymayınca sevinç yumağı oluşturdu. Bakan Çiçek’in açıklamalarını can kulağı ve büyük bir merakla izleyen şoförlerden Eyüp Tayboğa, İlhan Bulut, Cemil Demir, Mahsun Kurt, Kadir Çetin, Abdurahman Tanır, DHA’ya yaptıkları açıklamada, Habur Sınır Kapısı'ndan sadece bölge halkının değil, tüm Türkiye’nin ekonomik kazancının olduğunu, her hangi bir amborgo uygulanması ve kapının kapatılmasının hem Irak, hem de Türkiye’den çok sayıda insanı mağdur edeceğini söylediler.

Irak’a yük taşıyan şöförler, Türkiye’nin ekonomik olarak Habur Sınır Kapısı'ndan bir çok kazanımının olduğunu, sınır kapısının kapatılması ile Türkiye’de doğacak bir ekonomik krizin hem bu işten ekmek yiyenleri hemde bir çok kesimi etkileyeceğini ileri sürdü.

Şöförler, Bakan Çiçek’in açıklamalarından sonra kararı alkışlayarak desteklediler.

a.a
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 07:44:53
Güncelleme :1 Kasım 2007 Perşembe 07:56:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zafer ugur IP: 82.212.22.xxx Tarih : 1.11.2007 14:58:15

kuzey iraktaki pkk ve yandaslarida sizi ayakta alkislamistir!!!!laftan baska birsey üretmiyoruz Allah sonumuzu hayir etsin!!!cevremizdeki ülkelerin cogu laf ürettiyimizi biliyor o yüzden bizi ciddiye bile almiyorlar agizlariyla bile ifade etmekten cekinmiyorlar,türkler biraz bagirir cagirir sonra susarlar biz bildiyimizi yapalim!!!bu ülke icin canini ortaya koyan ceteci !!zarar verende dost ve müttefik oluyor SAYGILARIMLA