18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Hac kayıtları için son gün cuma

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, hacda belirlenen ücretlerin üzerine kimsenin çıkamayacağını belirterek, bunu yapan acentaların hac organizasyon belgelerinin iptal edileceğini açıkladı. Bardakoğlu, hac kayıtlarının cuma günü sona ereceğini kaydederek, yaşanan bazı sıkıntılar ve alınan önlemler hakkında bilgi verdi.

Geçen yıl hacca gitmek için başvuran ve kurada çıkmayanlara öncelik verdiklerini ve kesin kayıt hakkı tanıdıklarını belirten Bardakoğlu, “Ancak onlar hacca eşleri ile birlikte gitmek istediler. Geçen seneden kalanlara kayıt hakkı tanıdığımız için eşlerine kayıt hakkı tanıyamadık. Bu sefer kendileri asıl listede, eşleri ise yedek listede kaldılar. Diyanet olarak eşleri birbirinden ayırmamaya çalıştık” dedi.

Diyanet ve TÜRSAB’ın haccın düzenli, kaliteli olması ve istismarınönlenmesi konusunda ortak çalıştığını bildiren Bardakoğlu, hem Diyanet’in hem de şirketlerin vaadettikleri ve planladıkları standartta hizmet üretmesini önemseyip denetlediklerini söyledi.

Bardakoğlu, yakın ve uzak olan evlerin standardını ayrı ayrı belirleyerek kimsenin hak etmediği ücreti almamasını sağlamaya çalıştıklarını belirterek, “Düşük hizmet yüksek ücret olmamasına, kimhangi seviyede hizmet sunacaksa onun karşılığı ücret almasına önem veriyoruz. Onun için de hacda hizmet standartlarını ve ücretlendirmeleri ayrı ayrı belirledik. Kimse, bu ücretlerin üzerine çıkamaz ve konulmuş standardın daha altında hizmet sunamaz. Bunu yaptığı vakit hac organizasyon belgelerini iptal ederiz. Diyanet ve TÜRSAB olarak bunda kararlıyız” diye konuştu.

Türkiye’de “Diyanetsiz hac düşünülemeyeceğini” kaydeden Bardakoğlu, “Bazıları istiyor ki Diyanet hac işi yapmasın, kendileri yapsın. Böyle olursa paramparça olur. 310 bin kişinin hac için başvurduğu ve 70 bin kişinin kontenjan alabildiği bir toplumda serbest rekabet diye bir şey olmaz. Sadece Kurtlar Vadisi’ne dönüşür, insanı parçalarlar” dedi.

AA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2005 Çarşamba 14:53:28
Güncelleme :24 Ağustos 2005 Çarşamba 14:59:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?