19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Halkbank'dan kara listeye kredi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, dün Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın ile kredi sözleşmesi imzaladı. Sözleşmeyle ATO, Halkbank’a 100 milyon YTL kaynak aktaracak

ATO üyelerine kullandırılacak kredinin toplam miktarı 600 milyon YTL’ye ulaşacak. Limiti 10-50 bin YTL arasında değişecek. 

Yıllık yüzde 13 faizle verilecek kredi için, yüzde 1.5 banka komisyonu alınacak. Kredinin vadesi ise 3-18 ay arasında değişecek. Kredi imkanından protestolu senedi ve karşılıksız çeki bulunan ancak, düzeltme hakkını kullanan şirketler de yararlanabilecek. 

Halkbank’ın kendi kaynaklarından kullandıracağı bir diğer kredi ise azami 500 bin YTL olacak. Kredi 36 ay eşit taksit ödemeli olarak kullandırılacak.

Vebalı muamelesi
Aygün, bankaları eleştirerek, sicil affı ile çeki ve senedi yazılmış olan işadamları ve firmaların Merkez Bankası kayıtlarından çıkarıldığını, ancak bankaların firmalara vebalı gibi muamele ettiklerini söyledi.
Aygün, “Bizim ‘tu kaka’ ilan edilmemizi içimize sindiremiyoruz. Bankalar bugün yanımızda olmayacaklarsa, ne zaman olacaklar? Bunun iyi günü de olacak. Bunun hesabını size sorarız” diye konuştu.
Aygün, kredisi geri çağrılan üyelerin kendisini durumdan haberdar etmesini istedi. Haftaya aynı salonda, kredisi geri çağrılan müşteriler ve onların ailelerinin yer alacağı toplantılar yapmaya başlayacağını belirten Aygün, kredileri geri çağıran bankaları açıklayacağını bildirdi. Aygün, her hafta bir-iki bankayı teşhir edeceğini kaydetti.
Aydın da Halkbank’ın son bir ayda odalarla işbirliği sonucunda, esnafa kullandıracağı kredi tutarının 2.5 milyar YTL’ye ulaştığını aktardı. Halkbank’ın hiçbir zaman, hiçbir krediyi geri çağırmadığını dile getiren Aydın, SSK ve vergi borcu bulunanların alacakları kredinin bir miktarıyla borçlarını kapatması şartıyla krediden yararlandırılacağını söyledi.

‘Krediyi çağıranı açıklarım’
Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınıp tutuksuz yargılanmak üzere salıverilen ATO?Başkanı Aygün yabancı bankaları eleştirerek şöyle konuştu:
“Kredileri geri çağırmaya bir son verin. Hacizleri durdurun, böyle devam ederse isminizi ifşa edeceğim. Bizi tekmelemekten vazgeçin. Bizi batırırsanız, peşimizden siz de gelirsiniz. Dün kapımızın önünde yatıyordunuz. Şimdi kapımıza tebligat gönderiyorsunuz. Bunları not alıyoruz.”

milliyet
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 09:32:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?