30
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Havacılığımızın önü açık

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda açılan MyTechnic Uçak Bakım ve Onarım Merkezi faaliyetlerine başladı.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla hizmete giren merkez, yılda 300 milyon dolarlık ciro hedefliyor. MyTechnic, 5 yıl içinde 1200 kişilik istihdam sağlayacak. Türkiye’nin son 5 yılda havacılıkta çok ciddi büyüdüğüne dikkat çeken Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Sadece uçak işletmek, yer hizmetleri vermek değil, Türkiye yeni yatırımlarla bakım ve eğitimde de bölgenin havacılık merkezi oldu. Sivil uçak bakımından yılda kazandığımız para 550 milyon dolar. Bu cironun 200 milyon doları yabancı havayollarına verilen hizmetlerden geliyor. Amacımız bunu daha da büyütmek" dedi.

Havacılığımızın önü açık

Türkiye’nin Avrupa’nın havacılık otoritesi EASA tarafından da yakından takip edildiğine dikkat çeken Yıldırım, "Havacılığımızın önü açık. Türkiye, bölgede EASA yetkilerine sahip bakım hizmeti veren ilk ülkelerden biri oldu. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda MyTechnic’ten sonra THY’nin de HABOM Projesi hayata geçecek. 2002’de toplam 110 olan yolcu uçağımız 260’a çıktı. 5 yılda bu sayıyı 360’a çıkartacağız" diye konuştu.

Bu yatırımın havacılığın gelişmesinde çok önemli bir katkıya sahip olduğunu söyleyen MyTechnic Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Çizmeci "Uçak bakımı, havayollarının en önemli maliyet kalemlerinden biri. Yaklaşık 80 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiğimiz bu projeyle dövizimiz Türkiye’de kalacak. Burası aynı zamanda yabancı havayollarına da hizmet verecek. Türkiye bu yatırımlarla artık bir sivil havacılık ülkesi oldu" dedi. MyTechnic, sadece sivil yolcu uçaklarının bakımlarında değil, askeri havacılık konusunda da faaliyet gösterecek. Tesis, Türkiye’de imal edilecek İnsansız Hava Araçları konusunda da Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile işbirliği yapacak.

Raylı sistemle bağlanacak

Sabiha Gökçen Havalimanı’na artan trafikle birlikte 10 milyon yolcu kapasiteli terminal yapıldığına dikkat çeken Gönül, "Terminal, Ekim 2009’da hizmete girecek. İkinci pistin yapımı gündemimizde. Ayrıca Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları raylı sistemle birbirlerine bağlanacak" diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 21:56:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?