15
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Hazar'da turizm yatırımı

Türkmenistan hükümetinin Hazar kıyısında serbest turizm bölgesi için öngördüğü bir milyar dolarlık yatırımın yarısını Türk şirketi yapacak.

Türkmenistan'da inşaat alanında faaliyet gösteren Türk Polimeks şirketi toplam 310 miyon Euro ve 66 milyon dolar değerinde 3 projenin inşaatını aldı.

Türkmenistan hükümetinin ülkenin Hazar kıyısında serbest turizm bölgesi için öngördüğü bir milyar dolarlık yatırımın yarısını Polimeks şirketi yerine getirecek.


Türkmenbaşı kentinde kurulacak Serbest Turizm Bölgesi'nin tanıtım törenine katılan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Polimeks Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca'yı kabul etti. Türk şirketine 310 milyon Euro ve 66 milyon değerinde iş veren Berdimuhamedov, konuyla ilgili kararı da onayladı.


Şirket, toplam maliyeti 180 milyon Euro değerinde 7 kilometre uzunluğunda suni bir nehir inşaa edecek. Türk şirketi ayrıca 130 milyon Euro'ya Türkmenbaşı kentinin su ve kanalizasyon sistemini kuracak. Polimeks bundan başka da 66 milyon dolara deniz suyunu arıtma tesisi kuracak.


Almanya'nın Siemens ve Fransa'nın Bouygeus şirketleri de Serbet Turizm Bölgesi için hazırladıkları projelerini Türkmen lider Berdimuhamedov'a sundu.

cha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 14:39:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?