20
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

‘Hedef tutmadı, adımı vermeyin’

Yılmaz, Uşaklı hemşerilerinin “Adınızı bir mahalleye verelim” önerisini reddedip şu yanıtı verdi: “İnsanların bunu hak etmeleri gerekir. Enflasyon hedefi tutmadı”

Uşaklı sanayicilerden hemşehrileri olan Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’a adının memleketinde bir mahalleye verilmesi önerisi geldi.


Yılmaz, insanların adının bir mahalleye verilmesi için önce bunu hak etmeleri gerektiğini belirterek, enflasyon hedefinin tutmadığını söyledi. Durmuş, hakkındaki eleştirilere ise, “Ne yapalım, ülkeyi terk mi edelim? Kalıp mücadele edeceğiz” yanıtını verdi.


Yılmaz, önceki akşam Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin genel kurul resepsiyonuna katıldı. Resepsiyonda sanayiciler ve gazetecilerle bir süre sohbet eden Yılmaz’ın hükümet üyeleriyle yan yana gelmemesi dikkat çekti.


Yılmaz, Uşaklı sanayicilerle sohbet ederken, “Adınızı Uşak’ta bir mahallleye verelim” önerisiyle karşılaştı. Öneriye gülümseyerek yanıt veren Yılmaz, Türkiye’de vatandaşların başarıyı görmeden erkenden alkışta bulunduğunu söyledi.
Yılmaz, insanların adının bir mahalleye verilmesi için önce bunu hak etmeleri gerektiğini belirterek, enflasyon hedefinin tutmadığını hatırlattı.

‘Ülkeyi terk mi edelim’
Yüzde 4’lük enflasyon hedefinin tutmadığını, bu nedenle de üzgün olduğunu belirten Yılmaz, hakkındaki eleştirilere ve istifa söylentilerine üstü kapalı şekilde yanıt verdi. Yılmaz, “Enflasyonu düşüremeyen Merkez Bankası ülkeyi terk mi etmeli? Ne yapalım, ülkeyi terk mi edelim?” diye konuştu.


Yılmaz, halkın takdirini hak etmek için kalıp mücadele vereceklerini söyledi. Yılmaz, gazetecilerin ekonomiye yönelik sorularına yanıt vermezken, bir gazetecinin, “Neden hep sessiz kalıyorsunuz?” demesi üzerine, “Söz ağzınızdan çıkıncaya kadar sizin esirinizdir. Ağzınızdan çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz” diye konuştu.

...
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2008 Pazar 07:26:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Haluk balaban IP: 88.228.217.xxx Tarih : 2.06.2008 17:13:21

Enflasyon hedefi tutmaz ! 100 milyar dolar sıcak para ile. kara para babalarının kol gezdiği.en karlı tesislerin baba baba istiklal savaşında silahla alamamıyanlara satıldığı 1.5 senelik karına satılan telekomun.oyakın alıpta hollandalıya sattığı demir çeliğin.kaz dağlarında başkasının çıkaracağı altından bir avuç alacağız diye bu memleketin akciğerlerini sökenlerin uludağda volfram madenlerinin dibini kazıyanların toprağın her derinliğindeki enkıymetli madenlerini satanlar varken.kendi iç meselesini avrupada söyleyenler varken.devlet eli ile tarımı bitirenler varken isdihdam yaratmak varken iş yeri yıkanlar.kömür varken elektrik santrallerini doğalgazla çalıştıranlar varken.milletin üç kuruş mevduatına az para verip kredi kartına% 78 faiz uygulayanlar varken enflasyon düşmez sayın başkan siz 31 bin aylık maaşınızı afiyetle yiyin çin mallarını piyasaya doldurun halkın emeğini yok eden çekiklerin kesesini para ile dolduranlar 1.5 milyona meclise araç aldırıp binenler varken enflasyon mavi bir hayal bagkur maaşına talim ey garip gönlüm..!