19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Hediye ürün pazarı hareketlendi

Yılbaşı yaklaşırken, promosyon (hediye) ürün pazarı da hareketleniyor. Şirketler, bayi ve müşterilerine dağıtacakları yeni yıl promosyonları için siparişlere başladı. Türkiye'de her geçen yıl büyüyen promosyon pazarının 1 milyar doları bulduğu belirtiliyor.



Sektörün önde gelen firmalarından Troy'un Genel Müdürü Selva Dünder, ekonomik krize rağmen bu yıl yüzde 20 büyüme beklediklerini söyledi. Promosyon pazarındaki büyümenin lokomotifi ise Anadolu'nun yeni gelişen şehirleri. Şirket, artan talep üzerine Anadolu illerinde bayilikler açmaya başladı. Troy'un ilk bayisi Konya'da hizmete girdi.

2009 sonuna kadar Adana, Antalya, Bursa ve İzmir'in de içinde olduğu 11 ilde daha bayi açılacak. 2007 yılında 15 milyon dolar ciro elde ettiklerini belirten Selva Dünder, "Sektörün diğer oyuncularından farklı bir tarzımız var. Kurumlar için 'hediye danışmanlığı' yapıyoruz. Alternatif oluşturma, proje geliştirme, üretim ve teslimata kadar, sürecin tamamından sorumlu oluyoruz." dedi. Firma, kısa bir süre önce portföyüne Lamborghini, Picasso ve Smalto gibi ünlü markaların ürünlerini de ekledi. Böylece dünya promosyon modasına yön veren 10 büyük markanın Türkiye'deki tek temsilcisi konumuna yükseldi. Troy, Ferre, Cerutti 1881, U.S. Polo Assn., Jean Louis Scherrer ve Ungaro gibi markaların da Türkiye temsilcisi.

Zaman
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2008 Pazar 03:43:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?