25
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Hisarcıklıoğlu'na tam destek!

TOBB delegelerinden Rifat Hisarcıklıoğlu'na tam destek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, cumartesi günü yapılacak 64'üncü seçimli genel kurul öncesinde bir dönem daha başkanlık için 1551 delegenin desteğini aldı.

Kıdemli TOBB delegelerine hizmet şeref belgesi ve plaketlerinin verilmesi amacıyla cuma günü yapılan törende Hisarcıklıoğlu, 1552 delegeden 1551'inin desteğini almaktan büyük onur duyduğunu belirtirken delegelere "Birlikte olduğumuz sürece bileğimizi kimse bükemez" diye seslendi.
2002 yılında TOBB genel kuruluna "hükmetmek için değil hizmet etmek için" aday olduğunu söylediğini belirten Hisarcıklıoğlu, bugün de kendisine delegeler tarafından verilen destek nedeniyle duygu yüklü olduğunu ifade etti. Hisarcıklıoğlu, TOBB genel kurullarının bir yılın muhasebesinin yanı sıra sadece ekonominin değil Türkiye'nin değişimi için de neler yapılabileceğinin konuşulduğu bir platform olduğunu söyledi. Konuşmasının ardından delegelerden büyük alkış alan Hisarcıklıoğlu'na bir kadın delege de "Kadın girişimciler size minnettar" diye seslendi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan da şu ana kadar aldığı en onurlu görevlerden birinin Ankara Sanayi Odası Başkanlığı ile TOBB yönetim ve genel kurul üyeliği olduğunu belirtti. Çağlayan, TOBB çatısı altındaki birlik ve beraberliğin bozulmamasını temenni etti. Törene eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun da katıldı.

Konuşmaların ardından TOBB'un 10 ve 20 yıllık genel kurul delegelerine plaketleri ve hizmet şeref belgeleri verildi. Birliğe 10 yıldır verdikleri hizmet nedeniyle ödüllendirilenler arasında Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük, TOBB'un 2 kadın yönetim kurulu başkanından biri olan İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli yer aldı. Ayrıca Eskişehir Ticaret Borsası Meclis Üyesi Ömer Gedik'e 20 yıllık ve İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Ekrem Basmacı'ya da 50 yıllık çalışmaları nedeniyle plaket verildi.


 

Referans
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 15:55:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?