19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

HSBC, Türkiye'de 4 bin personel alacak

HSBC Holding Yönetim Kurulu toplantısı 18 üyenin katılımıyla İstanbul'da yapıldı. HSBC Başkanı Sir Bond, "Krizde yatırım yaptık ama bir saniye bile buna pişman olmadık" dedi ve ekledi: Hedef beş yılda iki kat büyümek.

HSBC Holdings Yönetim Kurulu Başkanı Sir ünvanına sahip John Bond, "Bir saniye için bile Türkiye'deki yatırım kararımızdan pişmanlık duymadık" diye konuştu. Sir Bond, Türkiye'de önümüzdeki 5 yıllık dönemde iki katı büyümeyi planladıklarını söyledi. "Banka satın almadan yatırım yaparak ve organik olarak büyüyüceğiz" diyen HSBC Başkanı bu büyüme için ne kadar yatırım gerekiyorsa yapacaklarını vurguladı. Bond, HSBC'nin büyüme yol haritasını şöyle sıraladı:

* 159 olan HSBC şube sayısı 350'nin üzerine çıkacak

* 4 bin 200 olan çalışan sayısı 8 bine ulaşacak Yaklaşık 15 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren HSBC 2001 yılında Demirbank'ı satın alarak yapısını güçlendirmişti. Sir Bond büyümek istedikleri alanları ise şöyle sıraladı: İnternet bankacılığı, tüketici finansmanı ve KOBİ finansmanı.
HSBC'nin Türkiye yatırımının kriz döneminde başladığını anımsatan Bond, "Yabancı bankalar ev sahibi ülkeye yardımcı oldukları sürece gelişebilirler. HSBC de bunu yapıyor" dedi ve şöyle devam etti: "Küçük adımlarla başladığımız bir yolda bugün dev adımlarla dev hedeflere doğru koşmaya başlamaktan çok mutluyuz. Türkiye'de 10 milyon dolarla başlayan kredi hacmimiz bugün 2.3 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır."

ASLA KRİZ BEKLEMİYORUZ
Bond, Türkiye'yi kendi özelliklerine göre değerlendirdiklerini, Türkiye'nin kendine özgü ve zengin bir tarihi olduğunu söyledi. "Biz Türkiye'de asla bir kriz beklemiyoruz'' diyen Bond, ülkenin büyük bir istikrar dönemine girdiğini, makro ekonomik politikaların son derece pozitif yönde ilerlediğini kaydetti. Bond, İngiltere'de Türkiye'ye yatırım yapmayı planlayan şirketlerin bulunup bulunmadığı yönünde bir soruya da, "Eminim ki sadece İngiltere'de değil her ülkedeki şirketler Türkiye'yi radar ekranına almıştır"

TÜRK YÖNETİCİ OLABİLİR
HSBC'nin dünyanın yerel bankası olmayı amaçladığını dile getiren Bond, Yönetim Kurulu'nda bir Türk'ün olup olamayacağı yönündeki soru üzerine de "Neden olmasın, olabilir" dedi.
Sabah/Sinan Cem Şahin
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2006 Pazar 12:05:56
Güncelleme :29 Ocak 2006 Pazar 12:18:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sercan KOK IP: 78.172.227.xxx Tarih : 4.10.2011 23:02:07

arkadaşlar buda yazılanların hepsi yanlış saptırma kandırmadır.bugun itibaren  120 personel işten çıkarılıdı ve bu olaydan hıc kımsenın haberı yor haberlerde geçmiyor,bnkdan aldığım bılgıye(arkadaşlarım var ) ayda 250 çıkışı oluyor ve gırenlerın bır coğu menmun değil yemek parası aylık 160 lıra alıyolar gerisini siz hesap edin size ne verirler artık bilmem.Bankada bildiğiniz  İngiliz sömürgesinde farkı yok ...