19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Hurda aracın vergisi

Hurda araçların İl Özel İdareleri’ne teslim edilmesi için uygulama tebliği çıktı. Araçlarını 31 Aralık’a kadar bedelsiz teslim edenler, söz konusu araçlara ait vergiler, faiziyle birlikte cezaları ve haciz işlemlerinden kurtulacaklar. 

Maliye Bakanlığının Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğiyle, bedelsiz teslimle hurdaya çıkarma esasları belirlendi. Buna göre, gerçek ve tüzel kişiler, motorlu taşıtlarını 31 Aralık 2006’ya kadar, kayıt ve tescillerini silerek ve hurdaya çıkararak il özel idarelerine bedelsiz olarak teslim edecek. 

Bu kişilerden, yük ve yolcu taşımacılığı dışında bilanço esasına göre defter tutmayı gerektiren faaliyetten dolayı mükellefiyeti bulunmayanların, hurdaya çıkarılan taşıta ilişkin olarak tahakkuk etmiş ve ödenmemiş olan motorlu taşıtlar vergisi ile bu vergiye ilişkin gecikme zammı, gecikme faizi ve vergi cezaları terkin edilecek. 

Hurdaya çıkarılacak taşıt üzerine Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre tatbik edilmiş olan hacizler de kaldırılacak.
ANKA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2006 Pazartesi 11:48:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?