19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Hyundai Trakya'da ısrar etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de yapacağı yatırımı Çek Cumhuriyeti'ne yönlendiren Hyundai firmasına 49 ilden yer vermeyi teklif ettiklerini belirterek, "Onlar Trakya'dan yer isteyip 49 ile uygulanan teşviği istediler. Ülkemizin çıkarlarını da düşünmek zorundayız" dedi.

Parasını verene ne diyeceğiz?
Erdoğan, önceki gün TRGT'de katıldığı programda Hyundai firmasının Türkiye'de yapacağı yatırımdan vazgeçmesi ile ilgili olarak şunları söyledi:
"Hyundai yatırımı için gelen teklif çok başkaydı. 49 ilden yer vermeyi teklif ettik. Altyapı sözü de verdik. Fakat onlar, bize Trakya'da bir yer belirlediler. 'Orayı verin' dediler. 2 milyon 200 bin metrekarelik deniz kenarında bir alan. Bunun 'altyapısını yapın' dediler. '49 ile uyguladığınız teşviği uygulayacaksınız' dediler. Böyle bir tabloyla önümüze geldiğinizde ülkemizde 49 ile gönderdiğimiz insanlara ne diyeceğiz? Trakya'dan İstanbul'dan parasını verip alana ne diyeceğiz? Aramızda bir şey geliştirelim dedik. 1 milyar veya 500 milyon dolarlık yatırım teklif ettik. O teklife de onlar yaklaşmadı. 'İsterseniz' dediler. Ülkemizin çıkarını da düşüneceğiz. İstanbul, İzmir dediğin zaman oranın da kendine göre şartları var. Ama böyle gelmezse bu iş olmaz."
.
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2006 Cuma 15:09:13
Güncelleme :27 Ocak 2006 Cuma 15:40:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selami acer IP: 88.224.138.xxx Tarih : 27.01.2006 23:20:46
yabancıya mülk satışını çıkartırsanız ve bu ülkeyi pazarlarsanız onlarda daha fazlasını doğal olarak isterler.bu tür fabrikaların tarıma elverişli yerlerde değilde verimsiz toraklar üzerinde kurulması daha yararlı olur diye düşünüyorum. yabancıya mülk satışına gelince nedense hepsi cennet sahillerimizi satın alıyorlar. yakında adamlara amele olacagız.