22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

İddaa'ya Danıştay freni

Danıştay 10 ve 13'üncü daireleri 3 buçuk yıldır faaliyet gösteren futbol bahis oyunu İddaa'nın, oynatıcı şirketle yaptığı sözleşmeyi iptal etmesine karar verdi. İddaa, 1 ay içinde durdurulacak ve yeni kanun çıkana dek kulüplere ödeme yapılamayacak.

25 Eylül 2003'te İddaa oyunuyla ilgili Spor Toto Teşkilat Müdürlüğü'nün açtığı ihaleye katılmayan Avrasya Teknik Hizmetler ve Müşavirlik Anonim şirketinin, yaklaşık 3 yıl sonra yaptığı itirazda hukuki süreci tamamlayan Danıştay 10 ve 13'üncü daireleri İddaa ve oynatıcı şerket İnteltek arasındaki sözleşmenin iptal edileceğini açıkladı. Karar doğrultusunda İddaa, 1 ay içinde durdurulacak ve yeni kanun çıkana kadar kulüplere herhangi bir ödeme yapılamayacak.

KAYIP 1.5 MİLYAR YTL

CNNTÜRK'ün haberine göre İddaa oyununun durmasıyla birlikte kulüplerin yanısıra devletin şans oyunları vergisi, katma değer vergisi, Çocuk Esirgeme Kurumu, Savunma Sanayi Destekleme ve Türk Tanıtma Fonu'yla Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nün de 1 buçuk milyar YTL zarara uğrayacağı belirtildi.

İddaa oyunuyla ilgili ihale açma yetkisinin ancak Kamu İhale Kurulu kriterlerine göre yapılabileceği, şu anda yürürlükte olan yasaya göre ihale açma hakkı bulunmayan spor teşkilatının değişiklik yapılmadığı takdirde haftada 50 milyon Yeni Türk Lirası zarara uğrayacağı belirtiliyor.

JET HIZIYLA DÜZENLEME

Liglerin başlamasına 1 hafta kala ortaya çıkan sıkıntının giderilmesi için Meclis Başkanlığı'nda bulunan yeni tasarının bekletilmeksizin komisyona gönderilebilmesi ve kabul edilerek genel kurula sunulması gerekiyor.

Hürriyet İnternet/cnn türk
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2007 Cuma 14:19:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?