28
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

İGA Metro'sunda sona gelindi


İSTANBUL - Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütülen İstanbul Havalimanı Metro projesinde sona gelindi. Bakan Adil Karaismailoğlu müjdeyi, "Kağıthane-İstanbul Havalimanı kesimini yakında hizmete açıyoruz" sözleriyle duyurdu.

Aselsan tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemlerinin kullanılacağı Gayrettepe - İstanbul Havalimanı - Halkalı Metro Hattı çalışmalarında sona yaklaşılırken Bakan Karaismailoğlu Twitter hesabı üzerinden, "Kağıthane-İstanbul Havalimanı kesimini yakında hizmete açıyoruz!" duyurusunu yaparak metronun videosunu paylaştı.

M11 (Gayrettepe - İstanbul Havalimanı - Halkalı) Metro Hattı, İstanbul'un Avrupa yakasında, Gayrettepe, İstanbul Havalimanı ve Halkalı'yı birbirine bağlayarak hem havalimanına gidecek yolcuları ekonomik olarak rahatlatacak hem de ulaşımda kolaylık sağlayacak.

Beşiktaş (Gayrettepe)-Kağıthane-Eyüp (Göktürk)-İstanbul Havalimanı Metro Hattı

- 4 ilçeyi birbirine bağlıyor
- Türkiye'nin en hızlı metrosu (120 km/s)
- 9 istasyon
- Günde 600 Bin Yolcu Kapasiteli

Kağıthane-İstanbul Havalimanı kesimini yakında hizmete açıyoruz! pic.twitter.com/lXZGj2O5m3
— Adil Karaismailoğlu (@akaraismailoglu) November 12, 2022

İSTANBUL HAVALİMANI İLE TAKSİM ARASI 30 DAKİKA OLACAK

Gayrettepe, Kağıthane - İstanbul Havalimanı metrosu, 37,5 kilometrelik güzergahta 4 ilçeyi birbirine bağlayarak şu anki kapasitesi ile 120 milyon yolcuya hizmet verecek. Bu proje ile İstanbul Havalimanı - Taksim arası 30 dakika olacak.
 

Yayın Tarihi : 14 Kasım 2022 Pazartesi 01:52:51
Güncelleme :15 Nisan 2023 Cumartesi 13:15:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?