20
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

IKEA durgunluk dinlemedi

IKEA, Türkiye'de bastığı katalog sayısını 4 milyon 220 binden 5 milyona çıkardı. 

Kataloglar 21 günde IKEA mağazalarının bulunduğu İstanbul, Bursa ve İzmir'de dağıtılacak. IKEA, her yıl bastığı kataloglarla ürünlerini tanıtıyor. 

IKEA, 2009 kataloğunu dün düzenlenen basın toplantısıyla tanıttı. Türkiye'de de artık tüketicilerin katalogdan ürün seçerek satın alma yoluna gittini belirten IKEA Türkiye Perakende Direktörü Tolga Öncü, IKEA olarak bir önceki yılla kıyaslandığında müşteri sayılarının yüzde 26 arttığını söyledi. IKEA'nın 2008 döneminin 31 Ağustos'ta sona erdiğini anımsatan Öncü, "2009 beklentimiz çok yüksek. Bu yaz perakende sektöründe yaşanan durgunluktan çok fazla etkilenmedik" dedi. Öncü, 50 milyon euroluk yatırım yapılan Bursa mağazasının kasım ayında açılmasının planlandığını açıkladı.

Katalog sayısı 4 kat arttı
Türkiye'de ilk kez 2005'te 1 milyon 300 bin adet basılan IKEA kataloğunun sayısının o tarihten itibaren 4 kat arttığına dikkat çeken Öncü, "Katalog dağıtımı 11 Eylül'de başlayacak ve 21 gün sürecek. Katalogdaki ürün fiyatları 2009 ağustosu kadar değişmeyecek" diye konuştu. 

IKEA Türkiye Ticari Direktörü Seda Gürel ise bu yıl, IKEA Türkiye olarak özellikle oturma odası gruplarına yönelik özel çalışma yaptıklarını anlattı. Mağazaya gelen müşterilerin özellikle hazırladıkları yaşam alanlarını çok beğendiklerini belirten Gürel, "Duvarları da satıyor musunuz?", "Benim arsam var, oraya bu evi kurabilir miyiz?" şeklinde sorularla karşılaştıklarını dile getirdi. IKEA'nın Türkiye'deki üreticilerden bu yıl 520 çeşit ürün satın aldığını belirten Gürel, bu ürünlerin dünyadaki tüm IKEA mağazalarında satıldığına dikkat çekti. Gürel, 2008 yılında IKEA mağazalarından en çok satılan ürünler arasında kitaplık çözümlerinin yeraldığını anlattı. 

Öte yandan IKEA mağazalarının en çok talep gören bölümlerinden birisi de restoranları. Restoranların toplam ciro içindeki payının yüzde 6 civarında olduğunu belirten IKEA Türkiye Perakende Direktörü Tolga Öncü, "Bu yıl hazırladığımız 9.90 YTL'lik Ramazan menüsü çok tuttu. İftar saatlerinde mağaza dolup taşıyor. Bunun yanında bizim bir de çılgın çarşambalarımız vardır. Bu güne özel 1 YTL karşılığında kahvaltı tabağı satılıyor. Günde bin civarında kahvaltı tabağı çıkıyor" dedi.

KATALOG 38 ÜLKEDE DAĞITILIYOR

* Türkiye'de 374 sayfalık 5 milyon adet IKEA kataloğu basıldı.
* Katalogda 800'ü yeni olmak üzere 3 bin 250 ürün yer alıyor.
* Kataloglar dünyada 38 ülkede dağıtılıyor.
* Katalogların 400 milyon kişi ulaşması bekleniyor.
* Kataloglar yan yana dizildiğinde dünyayı 850 kez dönebilecek uzunluğa sahip.

...
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 16:46:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?