16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

İki işyerinde grev kalktı

Gümrük Müsteşarlığı ve TASİŞ'te grev kararı kalktı...


Gümrük Müsteşarlığı ve Tasfiye İşleri Döner Sermaye İşletmeleri (TASİŞ)Genel Müdürlüğünde alınan grev kararları, sendika ile işveren temsilcilerinin anlaşmaya varması üzerine kaldırıldı.


Nisan ayında TASİŞ'in Gümrük Müsteşarlığına bağlanmasıyla, daha önce ayrı ayrı yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri birleştirildi.

Türk-İş'e bağlı Tez-Koop-İş Sendikası, yaklaşık 260 işçiyi ilgilendiren görüşmelerde, Gümrük Müsteşarlığının toplu iş sözleşmesinin daha iyi olan idari maddelerinin TASİŞ sözleşmesine yansıtılmasını talep etti. Sendika, bunun için toplu iş sözleşmelerini daha önce olduğu gibi ayrı ayrı imzalama ya da sözleşmelerin farklı maddelerinden işçilerin lehine olanlarının seçilmesiyle tek toplu iş sözleşmesi hazırlamayı önerdi.

Tez-Koop-İş Sendikası, sözleşmeler arasındaki farklılıkların ortadan kaldırılmasını amaçlayan bu tekliflerinin kabul edilmemesi nedeniyle her iki iş yerinde grev kararı aldı.

Taraflar arasında sürdürülen görüşmelerde sendikanın tekliflerinde geri adım atmasıyla anlaşmaya varılarak toplu iş sözleşmesi imzalandı. Grev kararı alınmasına neden olan anlaşmazlık konusu idari maddelerin iş yerleri için ayrı ayrı aynen korunarak tek toplu iş sözleşmesinde birleştirilmesi şeklinde düzenlendi.

aa
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 11:04:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?