24
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

İlk terliği kim satın aldı?

Bursa'da bir kuyumcunun vitrininde bulunan altın terlik, 6 bin liralık fiyatıyla dikkat çekiyor.

Satışlarını arttırmak için birbirinden farklı kampanyalar düzenleyen, ilgi çekiciği tasarımlar hazırlayan altın sektöründeki rekabet sınır tanımıyor.
Küpe, bilezik, kolye ve yüzük gibi takıları aldıkları talebe, kullanıldığı filmlere ve bütçeye göre tasarlayan firmalar, bazen de oldukça pahalı ürünleriyle adını duyurarak, daha fazla müşteri çekmeye çalışıyor.

Bursa'da bir süre önce satışa sunulan bin 200 liralık altın emzikten sonra vitrinleri süsleyen 6 bin liralık altın terlik, sektördeki rekabetin sınır tanımadığını gösteriyor.
Tarihi Kapalı Çarşı'da iş yapan kuyumcu Fadıl Akça, altın sektöründe farklı tasarımların, özellikle kadınların büyük ilgisini çektiğini söyledi.

Altın terliği vitrine koyduktan sonra büyük ilgi gördüğünü ifade eden Akça, şunları kaydetti: "Terliğin tabanı dışındaki bölümleri (ayağı tutan 2 kemeri) 14 ayar altından yapıldı. Nişan ya da düğünlerde, evde giyilmek üzere tasarlanmış bir ürün. Şu anda yükselen altın fiyatlarıyla birlikte 6 bin liraya satıyoruz ancak kadınlar sadece seyrediyor. Bu terliklerden 2002 yılında 2 çift vitrine koyduk, biri 2003 yılında satıldı. Müşterimiz olan kadın, evinde giymek üzere aldı. Diğeri 2003 yılından bu yana müşterisini bekliyor. Fiyat biraz yüksek ancak sonuçta altın terlik."

AA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2010 Pazartesi 22:58:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?