19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

IMF heyeti 30 Kasım’da Türkiye’de

IMF Türkiye Masası Şefi Moghadam başkanlığındaki heyet, 26 Ekim’de ara verilen yeni stand-by düzenlemesi görüşmelerinin devamı için 30 Kasım’da Türkiye’ye gelecek.

IMF Türkiye Masası Şefi Moghadam başkanlığındaki heyet, 26 Ekim’de ara verilen yeni stand-by düzenlemesi görüşmelerinin devamı için 30 Kasım’da Türkiye’ye gelecek.

Hazine Müsteşarlığı yaptığı yazılı bir açıklama ile orta vadeli ekonomik programın önemli bir ayağını oluşturan yapısal reformlar konusunda çalışmaların belli bir aşamaya geldiğini duyurdu.

Açıklamada, yeni stand-by düzenlemesine dönük çalışmalara başlamak üzere Rıza Moghadam başkanlığındaki IMF heyetinin Türkiye’ye davet edildiği kaydedildi.

IMF: 30 kasımda geliyoruz

IMF’den yapılan açıklamada ise, 26 ekimde ara verilen yeni stand-by düzenlemesi görüşmelerinin devamı için heyetin 30 kasımda yeniden Türkiye’ye geleceği bildirildi.

Açıklamada görüşmelere hükümetin makroekonomik politika hedeflerinin uygulanmasına ilişkin önerilerini tamamlamasına ve özellikle vergi ve sosyal güvenlik reformlarıyla yeni bankacılık yasasının dahil olduğu yapısal reform planlarını ortaya çıkarmasına zaman sağlanması amacıyla, 26 ekimde ara verildiği hatırlatıldı. Açıklamaya şöyle devam edildi:

"Türk hükümeti, bu alanların tamamında iyi bir ilerleme sağladığını duyurmuş bulunmaktadır. Dolayısıyla, hükümetin daveti üzerine, Rıza Moghadam başkanlığındaki IMF heyeti, yeni stand-by düzenlemesine yönelik görüşmelere devam etmek üzere, 30 kasımda Türkiye’ye geri dönecek."

ntv-ankara
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2004 Perşembe 09:59:26
Güncelleme :25 Kasım 2004 Perşembe 10:03:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?