26
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

IMF ile görüşmelere devam...

Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörü Willy Kiekens ile Ankara’da biraraya gelen Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, IMF ile yapılacak yeni anlaşma için görüşmelerin bir süre daha devam edeceğini bildirdi.

Şimşek’in makamından yapılan açıklamada, “Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu’nda ülkemizin içinde yer aldığı ülke grubunu temsil eden İcra Direktörü Willy Kiekens ile bugün bir görüşmede bulunmuştur. Görüşmede ağırlıklı olarak IMF bünyesinde halen devam etmekte olan reform gündemine ilişkin ülkemizin ve içinde bulunduğumuz ülke grubunun görüş ve değerlendirmeleri ele alınmıştır” denildi.

IMF ile yapılacak program kapsamında Türkiye’de bulunan IMF heyeti ile görüşmelerin devam ettiği de belirtilen açıklamada, “Heyet çalışmalarının görüşmeler başladığında öngörüldüğü gibi bir süre daha sürmesi söz konusu olup, görüşmeler hakkında kamuoyuna aktarılması gereken hususlar olduğunda gerekli açıklamalar yapılacaktır” denildi. IMF heyeti Türkiye'deki çalışmasına 8 Ocak'ta başlamıştı.

ANKA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 17:18:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?