20
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

IMF ile yeni stand-by anlaşması

Ankara - Devlet Bakanı Babacan, IMF ile sürdürülen yeni stand-by görüşmelerinin dün gece itibarıyla tamamlandığını ve niyet mektubunun taslağı üzerinde genel hatları ile mutabakat sağlandığını açıkladı.

IMF: "Türkiye ile anlaşmaya varılması memnuniyet verici"

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Rodrigo de Rato, yeni stand-by görüşmelerinde Türkiye ile anlaşmaya varılmasının "memnuniyet verici" olduğunu söyledi.

Rato, Türk yetkilileri ve IMF heyetinin mutabakatıyla hazırlanan niyet mektubu taslağının, IMF İcra Direktörleri Kurulu tarafından gelecek yılın başlarında değerlendirileceğini belirtti.

Rato, şunları kaydeti:

"Yaklaşık son 3 yıl boyunca Türkiye’nin ekonomik programı, olumlu sonuçlar ortaya koydu. Üretim hızla arttı, enflasyon bir nesil boyunca kaydedilen en düşük düzeyle geriledi ve kamu borçları hatırı sayılır derecede azaldı. Bu başarıya dayanarak Türk yetkililerinin hazırladığı ve IMF’den destek istediği yeni Ekonomik Program başarılı şekilde uygulandığı takdirde, Türkiye’nin sürdürülebilir bir ekonomik büyüme yakalamasına yardımcı olacağına inanıyorum. Yeni program, istihdam yaratmaya, enflasyonu Avrupa düzeyine çekmeye, ekonominin esnekliğini güçlendirmeye ve böylece borçlarının dikkate değer ölçüde azalmasına da yardımcı olacaktır. Yeni program Türkiye’nin IMF’nin daha fazla mali yardımına ihtiyaç duymaktan da kurtaracaktır."

Rato, Türkiye’de uygulanacak yeni Ekonomik Program’ın başarısında, mali disiplinin korunmasnn büyük önem taşıdığını belirterek, yeni Program’ın, yüzde 6.5’lik faiz dışı fazla hedefini koruduğunu hatırlattı.

AA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 14:38:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?