19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

IMF’nin ‘asgari’ ücret talebine ret

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) getirdiği asgari ücretin düşürülmesi ve işten atılmaların kolaylaştırılması önerilerine hükümetten yanıt geldi. NTV’ye konuşan Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener,”Böyle bir uygulama olmaz. Bu hem sosyal barışı, hem de hükümetin uyguladığı programı bozar” dedi.

Başbakan Yardımcısı, “380 YTL’lik bir asgari ücret düzeyi yüksek bir asgari ücret düzeyidir. Bazı illerde 380 YTL düşürülmeli örneğin 300 YTL düzeyine indirilmeli denmek isteniyorsa bu olmaz. Böyle bir uygulama olmaz” şeklinde konuştu.

‘BÖLGESEL ÜCRETİ TEŞVİKLE UYGULUYORUZ’

Şener, bölgesel asgari ücreti ise işverene maliyet açısından 49 ile yönelik teşvikle zaten uyguladıklarını söyledi. Başbakan Yardımcısı, işten atılmaların kolaylaştırılması isteğine karşılık da “Kanun koyucunun amacına uygun bir uygulamada sorun çıkmaz” dedi.

‘MORTGAGE EKİM’DE YASALAŞACAK’

Mortgage Yasa Tasarısı’nın faizlerin gelir vergisinden indirilmesi konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle Genel Kurul’da görüşülemediğini belirten Şener, bu konuda hükümetin alacağı karara göre tasarının Ekim’de yasalaşacağını söyledi.

‘CARİ AÇIKTA İKİNCİ YARI FARKLI OLUR’

Şener, 6 ayda oluşan 16.5 milyar dolarlık cari açık rakamına rağmen, ikinci altı ayın farklı olacağını düşündüklerini ve hedeflerde revizyon yapmayacaklarını kaydetti.
NTV
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 16:58:28
Güncelleme :12 Temmuz 2006 Çarşamba 19:24:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?